Share

MARGRIET SJOERDSMA: TRIBUTE TO EVA CASSIDY ft. DAN CASSIDY (Coco Maria Veenhuizen)

Datum en Tijdstip: 
13 februari 2014 - 20:00
Lokatie: 
Podium COCO MARIA Veenhuizen
Organisator: 
Roots on the Road

In gesprek met Margriet Sjoerdsma

     

Vrije Geluiden

Afgelopen dinsdag waren Margriet & band met A Tribute to Eva Cassidy ft. Dan Cassidy te gast bij haar favoriete tv programma Vrije Geluiden! Dit ter gelegenheid van Eva die op 2 februari aanstaande 50 zou zijn geworden.

Het wordt aanstaande zondag 3 februari 2013 om 10.30 op Ned. 1 uitgezonden en ze spelen 3 stukken plus een interview met haar en Dan.

Dan Cassidy (de broer van Eva) woont in IJsland, en hij kwam speciaal voor de uitzending overgevlogen!

Bezetting: Dan Cassidy op viool, Arie Storm op gitaar en Cord Heineking op contrabas.

Margriet en haar band hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan de voorbereidingen van ‘A Trubute To Eva Cassidy’, waarmee ze langs de theaters gaan toeren van februari tot april 2014. Ook hebben ze een album opgenomen in Studio Helmbreker in Haarlem met liedjes die Eva op geheel eigen en prachtige manier vertolkte. 

(Tekst: janushof) Vrijwel iedereen die haar voor het eerst hoort zingen, vraagt zich twee dingen af: wie is dit en waarom ken ik haar nog niet? Eva Cassidy (1963-1996) was een begenadigd vertolkster van de mooiste folk-, jazz- en countryliedjes, met een overweldigende zeggingskracht. Tragisch genoeg heeft ze haar eigen roem niet meegemaakt. Met haar postuum verschenen album ‘Songbird’ raakte ze alsnog miljoenen harten.

Zangeres Margriet Sjoerdsma is een van de weinige Nederlandse zangeressen die zich aan een eerbetoon aan Eva Cassidy kunnen wagen. In dit intieme theaterconcert staat het leven van de Amerikaanse zangeres centraal, aan de hand van haar prachtige, tijdloze liedjes. Extra bijzonder is het dat violist Dan Cassidy, de broer van Eva, deel uitmaakt van de line-up. 

(14 september Facebook) Margriet Sjoerdsma's nieuwe plaat A Tribute to Eva Cassidy is nog steeds niet officieel uit maar dat gebeurt wellicht zeer binnenkort! Mocht je niet kunnen wachten tot die tijd dan kan je hem hoogstpersoonlijk bij Margriet bestellen! Dat is eigenlijk veel leuker natuurlijk... En zo klinkt dat dan ongeveer.. Hoe? gewoon even mailen naar margrietsjoerdsma@me.com