CHATHAM COUNTY LINE (USA)

Datum en Tijdstip: 
9 februari 2017 - 20:30
Lokatie: 
Borger
Organisator: 
Roots on the Road

Bluegrass en Americana met uitstapjes naar country en blues.

Rechtstreeks uit Raleigh, North Carolina, komt de Amerikaanse bluegrassband Chatham County Line. Met z’n vieren rond één microfoon musiceren de mannen al sinds 1999 de sterren van de hemel; De klassieke bluegrass is hun passie. Met close harmony zang, viool, banjo, mandoline, mondharp, slidegitaar en contrabas geeft de band een opvallende draai aan traditionele muziek, waarbij ze vanuit bluegrass en americana uitstapjes maken naar country en blues. Gehuld in strak gesneden pakken vertalen zij de muziek van eerder naar de tijd van nu. Alle ingrediënten voor succes zijn aanwezig: perfecte samenzang, goed doortimmerde nummers en een banjospeler die sneller kan soleren dan zijn eigen schaduw.

Chatham County Line is niet modern maar ook niet authentiek en misschien is dat wel de reden dat ze niet veel beroemder zijn. Ze zijn zo'n beetje de Uncle Tupelo of Slobberbone van de bluegrass. Ze houden zich heel netjes aan de wetten van Bill Monroe. Chatham County Line doet het dus unplugged, maar iets in hun eeuwenoude aura vertelt ons dat ze meer zijn dan de zoveelste neotraditionalisten.

De geheel eigenwijze manier waarop ze hun banjo's, mandolines, akoestische gitaren en violen bespelen is ruiger en meer van deze tijd. Waar sommige bands bloot staan aan meligheid, kennen de vier van Chatham County Line hun klassiekers. Ze weten haarfijn te balanceren tussen hedendaagse invloeden en tradities, zodat ook liefhebbers van het conservatieve, absoluut niets te vrezen hebben.

Voor wie Chatham County Line nog niet kent is de live-cd ‘Sight & Sound’ (2012) een goed beginpunt, maar ook hun nieuwe album ‘Autumn’ (2016) is daarvoor een prima staalkaart! Het beste ervaar je Dave Wilson, Chandler Holt, John Teer en Greg Reading in levende lijve op het podium!

   

Signups closed for this Evenement

Reacties

extra kaart

Goedenavond, ik wil graag ipv 2 kaarten, 3 kaarten voor het optreden van Chatham County Line.

 

Is dat mogelijk ?

 

Met vriendelijke groet,

Johanna Vegter