ELLIOTT BROOD (CAN) + Support THISELL (SWE)

Datum en Tijdstip: 
14 november 2014 - 21:00
Lokatie: 
ROTR @ VANSLAG Borger
Organisator: 
Roots on the Road

Bevestigd: Elliott Brood (CAN), vrijdag 14 november, ROTR @ VANSLAG. Brood's nieuwste plaat is onderweg! Gemixt en gemasterd door Ron Skinner van Heading North en de mannen van Catherine North Studios. Over de zomer wordt er verder aan gewerkt en volgen er luisterproeven. We kijken er met belangstelling naar uit!

NIEUWS 1-10-2014: Aaron Goldstein komt mee met Elliott Brood. Hij is de pedalsteel speler in o.a. de band van Daniel Romano. We zagen hem, links op de foto in Vera, op ITGWO en met Take Root. Niet misselijk wat deze man doet. Vrijdag 14 november zie je hem live met Casey Laforet, Mark Sasso and Stephen Pitkin. ELLIOTT BROOD *****

NIEUWS 10-10-2014: Elliott Brood drijft de spanning aardig op . Casey Laforet, Mark Sasso and Stephen Pitkin lichten met ‘Litttle Ones’ het derde tipje op van de sluiter over ‘Work and Love’; De wereldwijde release van dit nieuwe album is op 20/21 oktober. Op de plaat is een prominente rol weggelegd voor pedalsteel speler Aaron Goldstein. We kennen hem o.a. van zijn fenomenale rifs in de band van Daniel Romano onlangs op ITGWO, Take Root en bij VERA. Een mooie reden om het sowieso al fantastische Elliott Brood live te gaan zien en met Aaron Goldstein!.

NIEUWS 21-10-2014: WORK AND LOVE is uit: luisteren

------------

SUPPORT: THISELL, toegevoegd aan het concert van Elliott Brood op 14 november bij ROTR @ VANSLAG. Eenvoudige folk- en countryliedjes, sober georkestreerd en heel intiem en melancholisch door de band van de Zweedse singer- songwriter Peter Thisell.“I” is zijn laatste plaat, een muzikaal werk van liefde!

.

Met acht eigen composities op zijn album “I” introduceert de Zweedse singer-songwriter Peter Thisell zichzelf bij het Americanamuziek minnende publiek. Zijn eenvoudige folk- en countryliedjes zijn sober georkestreerd, maar wel heel intiem en melancholisch.

De plaat begint met het mooie nummer “A Town Of Windows” dat ook als eerste single uit deze plaat is verschenen. De andere songs zijn qua muzikaliteit even intimistisch en de songteksten stralen een soort van eerlijkheid en introvertheid uit. Het lijkt alsof je in de diepste zielenroerselen van deze artiest zit rond te dwalen en als luisteraar voel je je daar af en toe zelfs wat onwennig bij. Het is alsof je zit te gluren naar de emoties van een man die worstelt met zijn uiteenlopende ervaringen in het leven en in de liefde.

“Bad Time” is zo’n song die deze gevoelens opwekt, maar hetzelfde zou kunnen gezegd worden van “Could You” en “Into The Hidden”, maar ook van “Lay Here”, “New Best Friend”, “Over Years Over Time” en “Towards The Warmth Of Life”, kortom over alle tracks op dit sfeervolle album.

Opvallend aan deze plaat is dat ze al in de zomer van 2010 in eigen beheer en met de hulp van enkele muzikale vrienden en familie in het dorpje Lur in het zuiden van Zweden werd opgenomen. Pas drie jaar later vond Peter Thisell eindelijk een jong Duitse platenlabel uit Oberhausen bereid om dit pareltje daadwerkelijk op de markt te brengen, weliswaar voorlopig enkel in vinylversie.

Dat “I” een muzikaal werk van liefde is geworden hoeven we allicht niet verder te verduidelijken. Het blijft echter onbegrijpelijk dat het tegenwoordig zo moeilijk is kwaliteitsmuziek onder de aandacht van het grote publiek te brengen. De crisis in de wereld van platen- en cd-verkoop zal hiervoor wel aan de grondslag liggen, maar wij willen u hierbij toch warm aanbevelen om eens naar dit album van deze Zweedse troubadour te gaan luisteren. Daardoor zal er wellicht minstens al één exemplaar van deze plaat meer verkocht worden, want dat dit erg mooie liedjes zijn staat buiten kijf. (album is ook te verkrijgen via Spotify)

(valsam)

 

Signups closed for this Evenement

Reacties

Catherine MacLellan

Ik verheug me op Sons of Bill en MacLellan.

kaarten

Hallo,

Ik zou voor Elliott Brood graag 4 kaarten reserveren ipv 1, maar ik blijk het aantal niet meer aan te kunnen passen. Is daar iets aan te doen? 

Groet,

Simone