Welkom bij Roots on the Road

 

 ConcertenRoots on the Road is een muziekpodium met een sterke programmering en een eigen karakter. Het behoort op haar gebied tot de kernpodia van Nederland. Kwalitatief goede folk, rootsmuziek en americana in al haar vormen en aanverwanten is de kern waar het bij Roots on the Road om draait. Optredens vinden plaats op Cultuurpodium VANSLAG in Borger en bij Coco Maria Live in Veenhuizen. Twee locaties met een eigen landelijk karakter, in het karakteristieke Drentse natuurgebied, waar de wortels liggen van Roots on the Road.

VANSLAG is de oorspronkelijke middeleeuwse kerk van Borger die was gewijd aan Willibrord. De kerk is vanwege zijn bouwvallige staat in het begin van de 19e eeuw afgebroken en vervangen door de huidige zogenaamde waterstaatskerk. De toren is nog wel de oorspronkelijk gotische toren uit de 14e eeuw.

Coco Maria Live is gevestigd in het koetshuis van de ‘De Stoomhoeve’, een authentieke boerderij in  Veenhuizen. Een unieke historische plek op 1 Km afstand van het gevangenismuseum; Waar muziek en cultuur met soberheid, eenvoud en de warmte van de houkachel zorgen voor een beetje ’luchtigheid’ binnen het ‘zware verleden’

In beide authentieke etablissementen organiseert Roots on the Road met grote regelmaat concerten uit het brede pallet van folk, roots en americana muziek en alles wat daarlangs schuurt; Van welke origine de uitvoerenden zijn (Noord-Amerikaans, Nederlands, Europees of verder), maakt niet uit. Zolang ze maar, net als VANSLAG en Coco Maria en Drenthe  karakteristiek en authentiek zijn.

Concerten vinden in principe plaats op vrijdag, donderdag en zondag in volgorde van belangrijkheid. En als er iets unieks voorbijkomt, iedere andere dag van de week.