WALT WILKINS & THE MYSTIQUEROS (Austin Texas, USA)

Datum en Tijdstip: 
28 oktober 2016 - 21:00
Lokatie: 
Roots on the Road in VanSlag
Organisator: 
Roots on the RoadWalt Wilkins & The Mystyqueros

Country- en folkrock van grote klasse, met hier en daar een verstilde parel ertussendoor.

Voor fijnproevers! Walt Wilkens wordt door de insiders in thuisland de VS omschreven als één van de meest inspirerende voorbeelden voor de jonge generatie alt.country- en countrymuzikanten. Niet bepaald de ‘eerste de beste dus’.

Als songwriter, zanger, producer en bandleider werkte Walt Wilkens tien jaar in Nashville. Zijn songs werden opgenomen door artiesten als Ricky Skaggs, Kenny Rogers en Pat Green. Zelf wordt hij wel vergeleken met andere grote troubadours als Guy Clark en Townes van Zandt. In Nederland verwierf hij bekendheid als producer van de eerste twee platen van de hier inmiddels erg populaire Sam Baker, met wie hij ook diverse keren In Nederland toerde.

‘Supergroep’

Na tien jaar Nashville-songwriter te zijn geweest, keerde Wilkins terug naar zijn geboortestaat Texas. Daar creëerde hij met zijn band The Mystiqueros een Texas Hill Country supergroep, die een podium biedt aan een prachtige verzameling getalenteerde muzikanten en songwriters. De muziek van The Mystiqueros is schatplichtig aan de seventies countryrock uit Texas en de West Coast (onder meer prachtige meerstemmige vocalen), maar ook geïnspireerd op de soul, en kent daarnaast invloeden van Tex-Mex en de Mississippi Delta blues. Kortom, een bonte verzameling muzikale ‘geesten’, die oorspronkelijke liedjes vertolken (naast een enkele goedgekozen cover) op een aanstekelijke en zeer geïnspireerde manier. Country- en folkrock van grote klasse, met hier en daar een verstilde parel ertussendoor.

De band stond in 2012 en 2013 reeds bij Roots on the Road op het podium en het is weer tijd om ze weer terug te laten komen voor een feestje in VanSlag.

 

Signups closed for this Evenement

Reacties

bewerken

Beste Jaap,

Via dit formulier probeer ik mijn reservering te bewerken, omdat ik graag nóg 2 extra kaarten voor het concert van Walt Wilkins wil bestellen, maar de knop 'bewerken' werkt niet, evenmin als aantal kaarten 2 in 4 veranderen.

Dus graag langs deze weg mijn verzoek voor in totaal 4 kaarten i.p.v. 2

Graag bevestiging.

met vriendelijke groet,

Jur Eckhardt