Share

JESS KLEIN (Brooklyn, New York USA) en Mike June.

Datum en Tijdstip: 
16 september 2016 - 21:00
Lokatie: 
Roots on the Road in VanSlag
Organisator: 
Roots on the Road

Jess Klein, de Amerikaanse songschrijfster is voor ons al lang geen verrassing meer. Toen we enige tijd terug een mail van haar ontvingen of ze mocht komen spelen hoefden we niet na te denken.

Albums als ‘City Garden’ uit 2006, ‘Bound To Love’ uit 2009 en ‘Behind A Veil’ uit 2012 zijn prachtige werkstukken van een getalenteerd muzikant. In 2014 voegde ze ‘Learning Faith’ (haar negende plaat!) daar aan toe; Voor liefhebbers van het betere muziekwerk! Met Professor Feathers (aka Mark Addison) uit Austin, Texas als producer leverde Jess Klein alweer een schitterende nieuwe werk af. Als multi-instrumentalist speelt Addison ook mee op zowat elk van de tien liedjes die de gitaar spelende Jess Klein voor haar album heeft gecomponeerd. Een werkelijke aanrader!

Jess Klein is Jamacains van geboorte en een zangeres met een onmiskenbare betoverende stem. Ze is songwriter en verhalenverteller van zowel ongecompliceerde dagelijkse dingen als diepliggende vraagstukken. Haar teksten zitten goed in elkaar en kloppen. In een paar woorden weet ze een romance samen te vatten. Haar ballads gaan over liefde en pijn en hoe het leven spoorslags kan veranderen.

De vergelijkingen in de vakpers met het werk van Lucinda Williams of Gillian Welch (wij maken ons er zelf ook schuldig aan) zijn verdedigbaar. Toch heeft de net in de veertig zijnde Jess Klein toch vooral een eigen geluid en uitdrukking. Geloof en vertrouwen in jezelf, in de medemens en in de maatschappij is volgens Jess Klein iets wat je dus kunt aanleren.

.