MANDOLIN ORANGE (USA) PODIUM COCO MARIA - LIVE VEENHUIZEN

Datum en Tijdstip: 
13 mei 2016 - 20:30
Lokatie: 
COCO MARIA - LIVE Veenhuizen
Organisator: 
Roots on the Road

Mandolin Orange (USA) vrijdag 13 mei bij Roots on the Road @ Coco Maria Veenhuizen.

Het uit North Carolina afkomstige duo Mandolin Orange komt opnieuw naar Roots on the Road. Na hun ingetogen maar eveneens stormachtige optreden eind vorig bij VanSlag in Borger halen we ze opnieuw naar het ROTR podium en dit keer zijn we te gast bij Coco Maria in Veenhuizen. Eveneens een uitstekende locatie die past bij de muziek van Andrew Marlin en Emily Frantz die vol van warmte en menselijkheid is. De sterke band tussen de twee geliefden stelt ze in staat om stil te staan bij de fundamentele waarden van het leven. Naast introspectieve liedjes over relaties en vergankelijkheid schrijven ze over de schietpartij op een school in Sandy Hook, Connecticut, in 2012 waarbij 26 mensen om het leven kwamen (‘Blue Ruin’) en over een Indiaans meisje dat van een berg sprong omdat ze haar geliefde niet wilde opgeven voor de man die haar vader had uitgekozen (Jump Mountain Blues). Mandolin Orange weet zich met haar mix van folk, country en bluegrass een prominent plekje in het kielzog van onder andere Gillian Welch en David Rawlings. Maar toch zijn ze volkomen zichzelf en ontwikkelen ze hun eigen identiteit.

Mandolin Orange is niet alleen live zeer te bewonderen maar ook hun platen zijn van grote klasse. ‘This Side Of Jordan’ is het twee jaar geleden verschenen derde album van het Amerikaanse duo en dit bleek een voltreffer. Opvolger ‘Such Jubilee’ dat vorig jaar verscheen is wederom van een ontwapenende schoonheid. De opnamen kwamen tot stand in Asheville, North Carolina, en de countryfolk die ze maken is mijlenver verwijderd van de gladde popcountry uit Nashville, Tennessee. De stemmen van Andrew Marlin en Emily Frantz vullen elkaar op fraaie wijze aan en hun instrumentatie met akoestische gitaren, mandoline en fiddle en combinatie met de teksten maakt hun muziek tot een bijzondere act en beleving. Zo naturel mogelijk is het credo en de werkwijze van Mandolin Orange, het levert prachtige luistermomenten op!

Interview No Depression

VOORPROGRAMMA:   Josh Oliver (Knoxville, Tennessee) als support toegevoegd aan het optreden van Mandolin Orange (North Carolina, USA); Vrijdag 13 mei 20:30 bij Coco Maria LIVE in Veenhuizen. Josh Oliver toerde 5 jaar met de groten over heel Noord Amerika en smeedde daarmee zijn eigen muzikale persoonlijkheid. Hij zingt en speelt gitaar, (Rhodes) piano en orgel. Zijn stem lijkt wel wat op die van Andrew Marlin, de mannelijke helft van Mandolin Orange. Andrew Marlin deed de productie (opname, mixing en mastering) van Oliver's laatste CD 'Part of Live' die oktober 2014 uitkwam. In juni 2010 kwam de eerste CD 'Troubles uit. Josh Oliver is singer- songwriter in de klassieke americana. Hij schrijft eigen teksten en geeft daarmee de luisteraar een blik in zijn ziel en zijn gevoelens. Hoe mooi kan breekbaar zijn...  luisteren

Signups closed for this Evenement