HENHOUSE PROWLERS (USA) 16 mei 21:00

Datum en Tijdstip: 
16 mei 2014 - 21:00
Lokatie: 
Cultuurpodium VANSLAG Borger
Organisator: 
Roots on the Road

Henhouse Prowlers is een geweldige Apallachen Powerhouse Bluegrass String Band uit Chicago; Het behoort tot de betere bluegrassbands in Amerika. Sterk beïnvloed door de traditionele maar ook innovatieve Bluegrass van The Johnson Mountain Boys, Bill Monroe, en Flatt and Scruggs. Maar ook heeft het trekjes van The Hackensaw Boys en zelfs van Neil Young. Het is Bluegrass met een lichtruig randje, gemaakt door vier heren met hemelse harmonieën in combinatie met razendsnel fingerpicking instrument spel! De bandbezetting is klassiek met banjo, fiddle, akoestische gitaar en staande bas. Bij Henhouse Prowlers klopt echt alles, van hun close-harmony zang tot en met de beheersing van hun instrumenten. Dat laatste doen ze op een manier die je gerust virtuoos mag noemen. Alle leden van Henhouse Prowlers genoten een gedegen conservatorium opleiding, summa cum laude. In 2010 wonnen ze de ‘Rockygrass Band Competition’ de meest prestigieuze en de belangrijkste Award die er te winnen valt in het Bluegrass circuit! Het toeren en de liefde voor de Bluegrass zit in het bloed van de Henhouse Prowlers en werpt zeker z’n vruchten af. Het resultaat is een zeer energieke, enthousiaste, gedreven doch solide bluegrass sound met een aanstekelijk entertainment gehalte. Vrijdag 16 mei staan ze op het podium van ROTR @ Vanslag in Borger.

Henhouse Prowlers

Opgeslagen in: RECENSIES — Hugo Vogel @ 23:40 - februari 2014

Uit Chicago komen deze Henhouse Prowlers. En nee, dat is dus geen bluesband, maar een klassieke bluegrassband, met een lichtruig randje. Klassiek qua samenstelling: 4 mannen, die banjo, fiddle, akoestische gitaar en staande bas spelen. En samenzingen. En zoals een goede bluegrass groep betaamt beheersen deze mannen hun instrumenten als waren zij ermee vergroeid. Dat is goed te horen op Breaking Ground, hun vijfde album alweer. Er wordt behoorlijk gesoleerd en geëxcelleerd, regelmatig na ekaar in een en hetzelfde liedje. Op Breaking Ground staan 13 nummers, meestal van eigen hand. Verder wordt, in een mooie versie, de traditional Pretty Polly gecovered. Opzienbarender is echter de bluegrassversie van de Temptations-hit Ain’t To Proud To Beg. Het levert zowat een nieuw subgenre op: soulgrass! The Henhouse Prowlers toerden onlangs nog door West-Afrika. Misschien dat op volgend plaatwerk ook die invloeden te beluisteren zijn. Voor nu: Breaking Ground is een prima album dat vooral liefhebbers van The Hackensaw Boys en aanverwant spul zal aanspreken.

Breaking Ground is als CD te verkrijgen via de website van The Henhouse Prowlers. Verder is het album als verzameling MP3′s te koop op CDBaby.

   

Signups closed for this Evenement