CARRIE RODRIGUEZ & ROMANTICA (USA)

Datum en Tijdstip: 
3 oktober 2010 - 18:00
Lokatie: 
't Keerpunt Spijkerboor (Drenthe)
Organisator: 
Roots on the Road

 

Love & Circumstance!!!

Carrie Rodriguez, een mooie zeer gedreven zangeres, liedjesschrijver en violiste is opgegroeid in Austin Texas. Een carrière in de klassieke muziek lonkte toen ze werd aangenomen op het prestigieuze Oberlin College Conservatory of Music in Ohio, maar door de invloed van Lyle Lovett en het spelen bij zijn Large Band sloeg de twijfel toe. Ze vond het geweldig om deze muziek te spelen en besloot over te stappen naar het Berklee College Of Music in Boston. Daar wordt meer aandacht besteed aan eigentijdse muziek en ze werd in haar ontwikkeling gesteund door Matt Glaser, een “crazy, wild, bluegrass-jazz fiddle guy” die zijn leerstoel combineerde met plaatopnames. Een tweede optreden met de band van Lyle Lovett overtuigde haar ervan dat ze het juiste pad was ingeslagen.

 

En toen zag Chip Taylor haar tijdens een optreden op South By Southwest in Austin en dat was het begin van een uiterst vruchtbare samenwerking, en de start van haar internationale carrière.

Carrie heeft een prachtig stemgeluid, dat wordt gekenmerkt door een heerlijke twang en een bijzonder inlevingsvermogen. De intimiteit, oprechtheid en sexuele openheid die ze met haar stem kan weergeven zorgt ervoor dat haar luisteraars ademloos aan haar lippen hangen, alsof zij ons allemaal individueel in vertrouwen neemt.

Carrie brengt eigen liedjes gecombineerd met grote en kleinere hits uit het countryrepertoire, zoals werk van Dolly Parton, Hank Williams, Johnny Cash, Gram Parsons, Emmylou Harris of Linda Ronstadt.

Zij verlegt voortdurend haar muzikale grenzen en vindt een perfecte balans tussen de warmte van Austin en de verfijning van New York. Ze is enorm gegroeid als zangeres en schrijft prachtige liedjes, die haar vooraanstaande plaats op het podium volledig rechtvaardigen. 

Haar soloplaat Seven Angels on a Bicycle is tegelijkertijd een droom die is uitgekomen alsook het startpunt van een nieuwe ontdekkingsreis, zowel voor haar zelf als voor haar luisteraars. 

 De band Romantica zal als very special guests de show openen en duetten met Carrie Rodriguez doen waardoor het thema Country Classics geheel tot leven komt.

Carrie Rodriguez hebben we meerdere malen zien optreden tijdens de tours van Chip Taylor en we waren diep onder de indruk; We verheugen ons zeer op haar soloconcert met Romantica in 't Keerpunt in Spijkerboor (Drenthe)

 

 

Signups closed for this Evenement