NEAL BLACK AND THE HEALERS (USA)

Datum en Tijdstip: 
15 augustus 2010 - 16:00
Lokatie: 
't Keerpunt Spijkerboor (Dr.) Oostermoer 1 9656 PE
Organisator: 
Roots on the Road

 

Onvervalste boze mannenblues op de grens van Texas en Mexico. Heftig...

Neal Black uit San Antonio is een muzikale duizendpoot met blues en country gewortelde songs. Hij bespeelt elektrische-, resonator-, en slidegitaar naast lap-steel & pedal-steel-gitaar en orgel en verwoordt in zijn songs alles wat hij heeft meegemaakt in zijn turbulent verleden.

Mexico, land van siésta, sombrero's, bloedhete zomers en tequila om de keel te smeren. Neal Black nam de kortste weg van Austin in Texas naar het Mexicaanse plaatsje Tijuana. Wat de bluesman onderweg tegenkwam, maakte hem niet vrolijk. Integendeel, Neal Black was boos. Heel boos. De snoeiharde bluesriffs aan het begin van 'Yea I Lied' liegen er niet om.

Een leven zoals een echte Bluesmen verhaalt, "Neal Black has lived his Blues" over het harde leven in Texas, de eenzaamheid in New York City en heimwee naar zijn thuis in Mexico. Ooit speelde hij samen met Johnnie Jonson, Johnny Copeland, Chuck Berry en ook Jimmy Dawkins.

Neal Black is een songwriter met een eigen stijl. Zijn stem is doorrookt en rauw met veel gruis. Daarmee doet hij meer dan de geijkte paden van de Texas blues en countryblues bewandelen. Hij is een storyteller pur sang, speelt met akkoorden en instrumenten waardoor ieder liedje weer anders klinkt. Niet alleen muzikaal pakt hij het breed aan, hetzelfde geldt voor zijn teksten. Hij kan donkere verhalen vertellen, over allerlei onderwerpen, en schildert deze teksten als het ware over pakkende melodieën. Muzikale portretten die gehoord mogen worden.

De stem vanNeal Black past naast die van Tom Waits en HowlinWolf en zijn gitaarwerk hoort thuis in het rijtje Garry Moore, Carlos Santana ... 

Neal Black heeft een prachtige, doorleefde stem en zijn gitaarwerk is subliem, het is een lust voor oog en oor om hem bezig te zien. Je doet jezelf ernstig tekort als je dit optreden niet gaat zien en beluisteren om je zo van Black's enorme kwaliteiten te overtuigen!

Neal Black & the Healers, dat is powerblues van de bovenste plank!

http://www.youtube.com/watch?v=EJH2lMFlDjc

Signups closed for this Evenement