TWILIGHT HOTEL (CAN/USA)

Datum en Tijdstip: 
6 april 2012 - 21:00
Lokatie: 
ROTR @ 't Keerpunt Spijkerboor Dr.
Organisator: 
Roots on the Road

 

Twilight Hotel is de muzikale samenwerking tussen Brandy Zdan en Dave Quanbury.  Het duo heeft een ongrijpbare chemie en ontwikkelde een muzikale stijl die sfeerisch en soms donker is, die veel karakter heeft en geworteld is in een soort nostalgische passie voor krassend platen en vintage gitaarklanken. Twilight Hotel combineert het  rock 'n roll gevoel met pakkende songs die je blijven achtervolgen. Daarbij weten ze de valkuil van de voorspelbaarheid, die altijd op de loer licht in het roots genre, te vermijden. 

Oorspronkelijk afkomstig uit het Canadese Winnipeg, het geografische centrum van Noord-Amerika, besloten Zdan & Quanbury eind 2009 zich te her-oriënteren, pakten hun instrumenten in, verlieten de bergen en kou van Canada en belandden via de  woestijn van New Mexico / Arizona in hun nieuwe woonplaats Austin, Texas om vanuit daar vrijwel direct door te reizen naar Los Angeles, California. Daar werd hun nieuwe album ‘When the Wolves Go Blind’ opgenomen. Samen met een clubje muzikanten waaronder Tom Waits’drummer Stephen Hodges sloot het duo zich 3 dagen op in Kingsize soundlabs studios waar ze in 3 dagen vrijwel live het nieuwe album opnamen.

‘Toen het tijd was om de plaat te gaan maken konden we ons, met de songs die we hadden,  alleen maar voorstellen hoe die zouden klinken met  Stephen Hodges (Tom Waits, Mavis Staples) achter de kit en John WhyNot (Lucinda Williams, Blue Rodeo) als geluidsman . John bracht bassist Jeff Turmes mee om  de ritmesectie te completeren maar ook vanwege zijn talenten op saxofoon en banjo. Jeff en Stephan spelen al meer dan 15 jaar samen dus dat was een  perfecte keuze.' zegt Quanbury.

'When the Wolves Go Blind’ definieert het Twilight Hotel  geluid . Van de hypnotiserende titelsong tot het filmische landschap van 'The Darkness', het album is doordrenkt met een gevoel van reizen en reflectie.

'De meeste van de songs op het album werden geschreven , terwijl we tourden voor  Highway Prayer', vertelt Zdan. 'De ervaringen die we daar onderweg hadden en het gevoel van weer thuis komen in Winnipeg in de winter , dat hoor je bijvoorbeeld aan de eenzame lap steel klaagzang 'Frozen Town' en in de Odyssee 'Mahogany Veneer.' In het verleden schreven we in de derde persoon of verhalen over louche personages en Americana, maar deze keer beseften we dat wij de onderwerpen moesten zijn'

Afkomstig uit de zeer creatieve muziekscene van Winnipeg, Manitoba, Canada, combineerden Zdan & Quanbury hun talenten 8 jaar geleden. In 2008 brachten ze hun tweede, juichend ontvangen, album ‘Highway Prayer’ uit, dat werd geproduceerd door Colin Linden. Zowel nationaal als internationaal waren de reacties bijzonder goed. Het album debuteerde op # 2 op de Euro Americana Chart, won een West-Canadese Music Award voor Outstanding Roots Album Duo / Groep, en werd in  voor een 2009 JUNO award genomineerd voor ‘Roots & Traditionele Album van het Jaar’.

Oktober 2011: Twilight Hotel’s “When The Wolves Go Blind” album  is genomineerd voor 2 Canadian folk music awards 2011 - Best Contemporary Album of the Year &  a Pushing the Bounderies award.

een repertoire waarbinnen elke nuance volledig op zijn plaats valt....eigenzinnig en origineel ....24-karaatsliedjes (Heaven)

Golden Eagle is één van de mooiste liedjes die The Walkabouts nooit gemaakt hebben. Kortom het wordt tijd dat reisbureaus Twilight Hotel aan hun aanbod toevoegen (Oor)

...mooie, tikje nonchalante zang en bovenal een zeldzaam talent om pakkende songs te schrijven.(Volkskrant vier sterren)

Een ontdekking (Humo)

Signups closed for this Evenement