THAD BECKMAN (USA)

Datum en Tijdstip: 
6 augustus 2011 - 21:00
Lokatie: 
't Keerpunt Spijkerboor Dr.
Organisator: 
Roots on the Road

Thad Beckman is een professionele muzikant die al meer dan 25 jaar ‘on the road’ is. Hij combineert mooie bluesballads met folky nummers waarbij hij zichzelf begeleidt op gitaar. De ervaringen van zijn songs deed hij op langs de stoffige wegen van California tot New Jersey en de plaatsen daartussenin. Zijn originele liedjes zijn het verhaal van het leven en de stem van modern Amerika: de oude Deltablues van het diepe zuiden tot de moderne Folk, verbonden door de gezamenlijke draad van ervaringen opgedaan ‘on the road’. Je kunt het horen in zijn stem, want hij is er geweest. Thad Beckman komt regelmatig in Nederland, waar hij o.a. al eens te zien was op Naked Song, Folkwoods en Bluestouch. Nu dus ook op het ROTR @ ’t Keerpunt podium.

Afkomstig uit een niet muzikale familie begon Thad als tiener te spelen in bands in Portland, Oregon. Toen hij in de late 80-jaren verhuisde naar Florida en klassieke gitaar ging studeren begon hij al snel bekend te worden als een buitengewoon talent die als sideman werkte met ondermeer Bo Diddley, Earl Thomas en the Shirelles.

Een ontmoeting met Dave Heath (Robert Earl Keen) en Merel Bregante (Loggins & Messina) deden hem besluiten naar Austin, Texas te verhuizen waar hij werd gegrepen door de Blues en zijn plek vond in de top van de lokale akoestische live muziek scene. Muddy Waters, Robert Johnson, Mississippi John Hurt, Gatemouth Brown, Buddy Guy, T – Bone Walker, Freddie King en Albert King hebben allemaal hun invloed gehad op Thad’s ontwikkeling.

Enige jaren geleden keerde Thad terug naar zijn geboorteplaats Portland in de staat Oregon van waaruit hij nu de podia bereist.

 

Signups closed for this Evenement