LINDE NIJLAND, BETTY SOO (USA), TRUE BYPASS (BE), VENcE @ Brocante 9658 PK Eexterveen

Datum en Tijdstip: 
29 mei 2011 - 13:00
Lokatie: 
Brocante Kruisweg 5 9658 PK Eexterveen
Organisator: 
Roots on the Road

*Festival Wildernis Songs info www.wildernissongs.nl

Linde Nijland

Betty Soo

TRUE BYPASS

VENcE 

LINDE NIJLAND met haar hoge kristalheldere zang kruipt onder je huid zo lijkt het wel. Met haar Iers aandoende stem en ontroerende liedjes maakte ze jarenlang deel uit van de succesvolle groep Ygdrassil. Internationaal trok ze de aandacht met het CD project ‘Linde Nijland sings Sandy Denny’. Joe Boyd, de voormalige producent van Nick Drake, Fairport Convention en Pink Floyd schreef over Lindes album: ‘Linde Nijland brengt de songs van Sandy Denny met gevoel en respect, zoals zij dat verdient’ Bert Ridderbos is een multi-instrumentalist en speelt o.a. op gitaar, accordeon en middeleeuwse cittern. Hij is afgestudeerd aan het conservatorium op klassieke gitaar. Jarenlang was hij lid van de Groninger streektaal-groep Törf.

Betty Soo (USA) is een singer songwriter met hart en ziel. Een uiterst muzikaal opdondertje dat volop in de belangstelling staat. “Pretty folk with a little twang”, zo noemt Betty haar muziek. Ze is ook een goed performer, hoewel klein van stuk (1 meter 50) vol enthousiasme en humor. De recensenten variëren van mening, maar over één ding zijn ze het eens: haar stem. Of het nu een tranentrekker of bluesrock is, zij beheerst het totale scala aan stijlen op een manier die je rechtstreeks raakt.

True Bypass (BE) staat voor de Nederlandse Chantal Acda en de Schotse Craig Ward. Het duo staat voor gevoelige en ingetogen, vooral, akoestische muziek. Hun titelloze debuutalbum verscheen op het Vlaamse label Jezus Factory. De beide leden zijn zangeres Chantal Acda en gitarist Craig Ward. Acda is al ruim tien jaar actief in België. De muziek bracht haar van het Nederlandse Helmond naar Brussel. Daar startte ze haar eerste band Chacda. Omdat ze tevens een tijd bij platenmaatschappij PIAS werkte, was ze snel ingeburgerd in de Belgische muziekscene. Na twee albums begon ze in 2006 aan Sleeping Dog. Met deze act maakte ze drie albums. In 2005 ontmoette ze de Schotse muzikant Craig Ward in een vliegtuig naar Glasgow. Ward was jaren daarvoor naar België verhuisd op uitnodiging van Stef Kamil Carlens. Wie Vi.be doorzoekt naar info over Craig Ward, wordt doorgelinkt naar de uitstekende site Muziekarchief.be. Daar staat te lezen dat de Schot in België al met zo’n dertien acts samenspeelde. Hiervan zijn Kiss My Jazz en dEUS wel de meest bekende. True Bypass maakt een soort tijdloze singer-songwriter muziek. Met hun akoestische gitaren en ingetogen stem(men) krijgen hun songs iets puurs en intiems. Het is luistermuziek avant la lettre, waarbij opvalt dat de stemmen van Acda en Ward elkaar mooi aanvullen en de akoestische begeleiding, van gitaar en/of piano, zich perfect op de achtergrond houdt.

VENcE waaiert met haar unieke bezetting en originele en veelzijdige muziek uit over een breed spectrum van de hedendaagse popmuziek; Melodieuze intieme popfolk, vuig groovende rock, leentjebuur bij oost-europese balkan en hier en daar een vleugje punk. Het is wild, subtiel, spannend en mooi; drie vrouwen en twee mannen maken eigenzinnige muziek. In de media wordt VENcE omschreven als 'wervelende folk/pop/rock met een duister randje'. De opmerkelijke combinatie van instrumenten (cello, viool, drums, gitaar, accordeon/piano en de karakteristieke backing-vocals)slepen de luisteraar mee door uiteenlopende stijlen, emoties en prachtige verhalen. VENcE is in 2004/2005 als trio opgericht en is in de afgelopen jaren gegroeid naar de huidige bezetting. Zanger en gitarist Jos de Vries schrijft de teksten en de muziek ontwikkelt zich tijdens de repetities. Dit jaar staat in het teken van de presentatie van het eerste album “Press Button Start Show”.

Bezetting: Jos de Vries – zang & gitaar, Lielian Tan – drums & zang, Sebastiaan Wiering – cello & zang, Laura Iwema – accordeon & piano, Mariken Hoving – viool & zang

Signups closed for this Evenement