POKEY LAFARGE and the South City Three (USA)

Datum en Tijdstip: 
11 april 2012 - 20:30
Lokatie: 
ROTR @ 't Keerpunt Spijkerboor
Organisator: 
Roots on the Road

 

Pokey LaFarge and the South City Three, cuntrymeisjes versieren op podium en plaat. Riverboat Soul heette de vorige plaat van Pokey LaFarge. Onder die titel en dat zelfbenoemde genre zal de zanger en songschrijver uit Missouri zijn aanstekelijke mix van ragtime, oude swing, blues en country verstaan. Pokey doet alsof hij in de jaren tien en twintig van de vorige eeuw leeft, gebruikt gerust een gitaar uit 1905 en past ook de dresscode aan de goede oude Amerikaanse dagen aan. Een (grote) depressie is bij Pokey ver te zoeken.

Pokey LaFarge and the South City Three is vooral een even lollige als overtuigende liveact. Dat heeft heel Europa al mogen ervaren tijdens een tour waarin Pokey en zijn band lange, continu energieke en grappige sets speelden. Zoals C.W. Stoneking in zijn songs theatraal woorden wisselt met zijn vrouw, zo doet Pokey dat met zijn excentrieke bandlid Ryan Koenig, die met zijn eigengedraaide sik, zijn clowneske spel op wasbord, maar vooral zijn bluesy bijdrage op mondharmonica de tweede publiekstrekker is.

Vooral een act die je live moet gaan zien dus voor een swingend feestje. Op plaat klinkt het evenwel geramd. De liedjes gaan natuurlijk over country girls, hoe goed die kunnen dansen en hoe je die moet versieren. Nee, geen diep-inhoudelijke stof, wel onweerstaanbaar gebracht. De nasale Pokey zingt met charme en gemak, mocht het moeilijk worden voor hem in de hoge contreien laat hij zich bijvallen door zijn bekwame bandleden, die tevens het ritme 'meetapbaar' houden. Een tweetal toegevoegde muzikanten blazen de luisteraar in 'Feels So Good' en het jazzy 'Keep Your Hands Off My Gal' zo richting New Orleans. Thuis opzetten dit plaatje met een goed glas whisky erbij en daarna kijken waar je Pokey en zijn band live kunt zien. Er zijn allicht ook countrymeisjes aanwezig en van Pokey weet je inmiddels hoe leuk die wel niet zijn. Tekst:Dirk Verhoeven

 

Signups closed for this Evenement