MICHAEL DE JONG (USA/NL) CD Release 'LIFE in D - MINOR'

Datum en Tijdstip: 
8 juni 2012 - 21:00
Lokatie: 
ROTR @ 't Keerpunt Spijkerboor Drenthe
Organisator: 
Roots on the Road

Met Michael de Jong heeft Roots on the Road een aparte band. Na een concert in de Mojo schouwburgreeks in de Oosterpoort spraken we met elkaar en informeerden we voorzichtig voor een optreden op het intieme Roots on the Road podium. Dat lukte niet, geen dingen tussen de tours door was het antwoord. Maar het gevoel was goed, en medio 2010 kwam Michael met een reactie op een mail die we hem stuurden. Het klikte en hij wilde graag komen spelen. Het werd op 24 september, een memorabel concert in een volle gelagkamer ...!

Dan wordt het wachten op een mooi nieuw moment voor een vervolg. En die is er nu met de presentatie van zijn nieuwste plaat 'Life In D-Minor'. 

Maandag 2 april kwam het nieuwe album van singer-songwriter / bluesman Michael uit. 'Life In D-Minor' is uitgegeven door Music & Words. In oktober / november staat een tour gepland. Michael de Jong geldt nog steeds als de ‘grand old man van de Nederlandse roots/singer-songwriterscene’. Hij levert zeer regelmatig nieuwe cd’s af die onveranderlijk een hoog niveau kennen. 'Life in D-Minor' is opnieuw volledig akoestisch, waardoor zijn sprekende teksten alle aandacht kunnen krijgen die ze verdienen. ‘Can’t fit in, I can’t break out’ zingt hij in het bluesy openingsnummer en zet daarmee de toon voor de rest van de cd. Wie Michael’s teksten kent weet dat zij gaan over eenzaamheid, gekte, liefdesverdriet: de thema’s van een gekweld man. Hij is als altijd zeer openhartig over zijn leven en over de dingen die hem bezighouden. De titel geeft het al aan: een optimistische cd is het niet, maar Michael weet opnieuw diep te raken met zijn intense uitvoeringen.

Hij is niet gemakkelijk; Maar zijn dit vaak niet de boeiendste mensen? Hebben zij vaak niet het meeste te vertellen vanuit een goed verhaal ...? We ontvangen Michael de Jong vrijdag 8 juni a.s. met alle egards die hij verdiend en zien uit naar opnieuw een prachtig concert die we bij zullen schrijven bij de bijzondere concerten van bijzondere mensen.

/

Signups closed for this Evenement

Reacties

te gek

geeldig concert van ongeveer tweeen een half uur.


 


Bedankt