KRISTA DETOR & FRIENDS (USA)

Datum en Tijdstip: 
23 april 2011 - 21:00
Lokatie: 
''t Keerpunt Spijkerboor Dr.
Organisator: 
Roots on the Road

Krista Detor & Friends "So Far"- een eigenzinnige terugblik. Geen nieuwe CD, zelfs niet voor "de markt", maar letterlijk samen terugkijken op de weg die je gegaan bent. Iedereen kan meekijken en -beslissen welke songs op die weg er het meest uitspringen. Door simpel vooraf te E-mailen. Iedereen een beetje een privé-concert met anderen.

Krista Detor's etalage is 24/7 geopend op: http://www.kristadetor.com

Zoek en kies….'t is gratis ! En mail favorite je favoriete song naar info@rootsontheroad.nl

Voor zover nodig een geheugen-verfrisser: Krista Detor schildert met haar muziek en teksten ragfijne en verbluffende miniatuurtjes die je recht in 't hart raken. Een uitzonderlijk talent die lak heeft aan muzikale hokjes en elk stijlmiddel aangrijpt om haar songs kracht bij te zetten. Bovendien een podiumpersoonlijkheid die langzaam in huid en hoofd kruipt, om niet meer los te laten. En je met haar tongue-in-cheek humor weer op beide benen zet.

Als een oude muziekrot als Al Kooper je in zijn top 30 voor 2010 zet en aantekent: "All singer-songwriters should be this good". Als je de door jaren gepokt en gemazelde muziekjournalist Chris Nickson (Sing Out, Roots, e.a.) in tranen krijgt. Als je Mike Wilson (Folk Radio UK/Folk and Roots) zover krijgt dat hij op zijn site in koeienletters verzucht: "Ben ik dan de enige die het ziet !" Als je uitgenodigd wordt voor een gastcollege op de Stanford University en je CD "Chocolate Paper Suites" verplicht wordt gesteld. Als John Gorka, met wat gekromde rug, na een concert vorig jaar, mompelt: "…beautiful songs…" En andere kernmedia woorden gebruiken uiteenlopend van:"…emotional, impressing, touching, marvellous tot perfection en masterpiece". Dan ben je iemand die dwars op de golven van wat "in" en "uit" is steeds weer boven komt drijven; Zonder reddingboei, op eigen kracht.

Krista's weg in 't kort: Na haar eersteling "Dream in a Cornfield" ontmoette ze de producer Dave Weber (o.a. Carrie Newcomer) met wie ze alle volgende CD's maakte. "Mudshow" was direkt raak en haar doorbraak, zowel hier als in Amerika. De opvolger "Cover Their Eyes" was eveneens in de roos en toonde haar muzikale en tekstuele ontwikkeling. Die werd op het scherpst van de snede doorgezet op "Chocolate Paper Suites" die zowel qua vorm (suites), inhoud (Darwin, Garcia Lorca, Dylan Thomas, eigen raakvlakken) als muzikale keuze (elke stijl is geoorloofd) een ongekende eigenheid en diepgang heeft. Maar vergeet haar deelname aan projecten niet: "Wilderness Plots" met o.a. Tim Grimm en Carrie Newcomer was een rake schets van het leven van de eerste kolonisten in de Ohio River Valley. En "Darwin Song Project" een succesvolle BBC/Shrewsbury smidse van erkende song- schrijvers uit Engeland en Amerika. Last but not least: "The Silver Wood"; een onconventioneel holiday/kerst-album dat tijdens de jaarwisseling nog regelmatig te horen is. Kortom: volop keuze uit een prachtig oeuvre ! 

Signups closed for this Evenement