JULIUS E. GREEN Impressies in RTV Drenthe's PODIUM @ 't Keerpunt. Concert vanaf 17:00

Datum en Tijdstip: 
4 december 2011 - 17:00
Lokatie: 
't Keerpunt Spijkerboor Drenthe 9656 PE
Organisator: 
Roots on the Road

Julius E. Green geboren in Memphis,Tennessee (USA) is een spectaculaire Soul & Blues kunstenaar die vaak vergeleken wordt met Sammy Davis Junior. Zijn carrière begon bij de beroemde STAX Recording Studio en het legendarische Chittlin' Circuit; Indertijd het circuit voor groepen als de Four Tops, Otis Redding, Jackie Wilson, Wilson Pickett en Smokey Robinson, om maar een paar te noemen. 

In de jaren 60 was Green lid van Rhythm 'n Blues Doo Wop-zanggroep ‘The Mad Lads’ en had succes met nummers als ‘Don’t Have To Shop Around’, ‘I Want Some One’ en ‘I Want A Girl’. Met ‘Good To Me’, dat hij schreef, samen met Otis Redding droeg hij bij aan de R&B-muziekgeschiedenis. Een internationale status als tenor bereikte hij met de legendarische groep ‘The Platters’.

Velen beschouwen Julius E. Green als één van de laatste echte levende legendes van dat tijdperk. Hij woont nu in Nederland, waar hij in 1982 de hitrecord ‘Rock Your Baby’ uitbracht. Altijd in het gezelschap van topklasse muzikanten toerde hij in de afgelopen jaren met groot succes door Engeland, Zuid-Amerika, Zweden, Tunesië, Sicilië, Kroatië, Spanje, en Rusland. 

Julius E. Green boeit vanaf de eerste noot met een levendige prestatie van songs met invloeden van Blues, R&B, Rock-’n-roll en Jazz. Met gevoel, passie en flair weet hij het publiek te bereiken.

Greyhound Blues Band. Is blues van eigen Drentse bodem. Bluesrock, maar ook slow blues uit de jaren ’50 en ’60, strak, eenvoudig en zonder opsmuk. De roots ligt voornamelijk in de Chicago en de Texas Delta Blues. De bandleden staan bekend als zeer ervaren en opereren sinds 1993. In hun bagage dragen ze de ervaringen mee van diverse bands als de Juke Joint Blues Band, Southside Blues Band, Neighbourhood Blues Band en de John Stevens Band.

Naast de eigen optredens doet Greyhound Blues Band ook regelmatig de begeleiding van buitenlandse (Noord Amerikaanse) bluesmuzikanten die hier op tournee zijn zoals Dave King, Guitar Crusher, Chicago Bob Nelson, Louisiana Red, Henry Gray, Gene Conners, Curtis Knight, Aron Burton en Rosa King. Ook begeleidden ze Nederlandse blues artiesten als Oscar Benton, Hans Dulfer en Magic Frankie. Deze zeer geroutineer-de band staat garant voor een swingende avond ‘doggone blues’.’t Keerpunt is bekend terrein voor hun, het wordt weer een feestje.

Lees ook over Julius.E.Green op de website van HS krant.

Signups closed for this Evenement