HEADWATER (CAN)

Datum en Tijdstip: 
9 december 2011 - 21:00
Lokatie: 
ROTR @ 't Keerpunt Spijkerboor Drenthe
Organisator: 
Roots on the Road

Headwater is een mateloos populaire akoestische rootsformatie uit Canada BC, Vancouver om precies te zijn. Beinvloed door bluegrass, folk en country maken de hardwerkende en dolenthousiaste jonge bandleden muziek waar de speelvreugde vanaf spat. En, zoals het in de bluegrass hoort, verdient  ieder voor zich zijn eigen crazy solomoment. Luister 'Freight Train' van Fred Eaglesmith en dan van Headwater in de hoogste versnelling:  

De formatie bestaat uit Jonas Shandel, zang, gitaar en banjo, Matt Bryant, zang (meestal de tweede stem), mandoline en gitaar. Hij is een begenadigd instrumentalist en schrijft ook de meeste liedjes. Samen hebben ze de band opgericht en later aangevuld met Patrick Metzger op staande bas en de gedreven Tim Tweedale (Sarah MacDougal) op Weisenborn slidegitaar.

Eigen songs en een grote diversiteit aan muziek zijn sterke punten van de band. Het wat klagerige zangwerk van Matt Bryant en het geluid van de banjo en de mandoline is het beste te vergelijken met Canadese bands als 'Timesbold' en 'Great Lake Swimmers'.

In 2006 maakte Headwater zijn debuutplaat "My Old Friend" waarvan ze meteen duizenden exemplaren verkochten op hun thuisbasis Vancouver.

In 2008 verscheen het tweede album 'Lay You Down' 'A sophisticated masterclass in the art of Americana roots'. Voor een vergelijking moet je denken aan de muziek van HackensawBoys.

Headwater hebben we (in de herkansing) beleefd op het festival in Roepaen (2010). We konden ze toen zelf niet plaatsen. In de Nightclub brachten ze een mix van opzwepende nummers, waaronder het denderende en op hol geslagen 'Freight Train' van Fred Eaglesmith, een andere geniale Canadees (13 nov ROTR @ 't Keerpunt).

Wij verheugen ons zeer deze ijverige, hard werkende jonge honden op het  ROTR @ 't Keerpunt podium te hebben. Vrijdag 9 december 21:00 , staan ze er...!

Signups closed for this Evenement