GURF MORLIX & KEVIN TRIPLETT (USA) In A Tribute To BLAZE FOLEY

Datum en Tijdstip: 
2 december 2011 - 21:00
Lokatie: 
't Keerpunt Spijkerboor Dr
Organisator: 
Roots on the Road

Gurf Morlix en Kevin Triplett brengen vrijdag 2 december een cinematografische concertavond over Blaze Foley, één van Austin’s meest ‘bizarre’ culthelden. Gurf bracht onlangs zijn nieuwe plaat 'Blaze Foley's 113th Wet Dream' uit en Kevin leverde eind 2010 zijn documentaire film 'Duct Tape Messiah' af. Eerst wordt de film vertoond en daarna volgt het concert met daar tussendoor allerlei wetenswaardigheden over een bijzonder man die door Lucinda Williams werd beschreven als ’a genius and a beautiful loser’. Het wordt een bijzonde avond, dat beloven we ... Wees erbij!

   

Tribute to Blaze Foley   

De kleurrijke Blaze Foley, één van de beste vrienden van Townes van Zandt, is een waanzinnig liedjesschrijver en een Texaanse legende. Zijn wilde levensstijl en pure pech stonden een grote carrière in de weg. Aan zijn leven komt abrupt een einde als hij in 1989 op negendendertigjarige leeftijd word vermoord. Lucinde Williams (Drunken Angel) en grote vriend Townes van Zandt (Blaze’s Blues) schreven liedjes over hem. Foley's grootste triomf was dat countryster Merle Haggard zijn songwriterkwaliteit onderkende en het nummer ‘If I Could Only Fly’ tot een hit maakte. Gurf Morlix, ook een grote vriend van Foley, eert hem nu met een heel album, ‘Blaze Foley’s 113th Wet Dream’. Gelijktijdig met de release verscheen, na twaalf jaar eraan gewerkt te hebben, van Kevin Triplett de documentaire ‘Duct Tape Messiah’ over Blaze Foley. De Gurf Morlix Tribute to Blaze Foley wordt een happening, met de film en de muziek, maar ongetwijfeld zal er ook plek zijn voor eigen composities van Gurf. Een cinematografische singer- songwriteravond… weer eens wat anders ...

Gurf Morlix (geboren in 1951 in Buffalo (New York)) is voor velen bekend als multi-instrumentalist, zanger en producer. Hij heeft met veel bekende Americana en (alternatieve) countrymuzikanten samengewerkt. Zijn meest noemenswaardige werk omvat dat met Lucinda Williams. Hij was elf jaar haar begeleider en producer. Als uiterst productieve producer maken ook Warren Zevon, Buddy Miller, Mary Gauthier, Ray Waylie Hubbard, Slade Cleaves en vele anderen gebruik van zijn niet geringe kwaliteiten. Gurf Morlix bespeelt vele instrumenten, onder andere gitaar, basgitaar, mandoline, mandoloncello, dobro, pedal steel, Weissenborn, banjo, mondharmonica en drums en waarschijnlijk nog meer! Hij is opgenomen in de Austin Music Awards Hall of Fame (2004) en de Buffalo Music Awards Hall of Fame (2005). Tussen al deze drukke werkzaamheden door heeft Morlix echter ook nog zeven solo albums op zijn naam staan, waarvan ‘Blaze Foley 113th Wet Dream' de meest recente is.

Signups closed for this Evenement