GREYHOUND BLUES BAND

Datum en Tijdstip: 
13 november 2010 - 21:00
Lokatie: 
't Keerpunt Spijkerboor (Drenthe)
Organisator: 
Roots on the Road

Greyhound Blues Band is blues van eigen Drentse bodem. Bluesrock maar ook slow blues uit de jaren ’50 en ’60, strak, eenvoudig en zonder opsmuk. De roots ligt voornamelijk in de Chicago en de Texas Delta Blues. De bandleden staan bekend als zeer ervaren en opereren sinds 1993 in dezelfde samenstelling.

Deze veelgevraagd band, op nationale en internationale podia bestaat uit: Jon Meyerjon met markante bluesstem en gitaargeluid, ‘rhythm is the beat’, George Snijder op drums, Martin Hartsteen met zijn herkenbare gitaarriffs en Martin van der Velde, al voortstuwend op bas.

In hun bagage dragen ze de ervaringen mee van diverse bands als de Juke Joint Blues Band, Southside Blues Band, Neighbourhood Blues Band en de John Stevens Band.

Naast de eigen optredens doet Greyhound Blues Band ook regelmatig de begeleiding van buitenlandse (Noord Amerikaanse) bluesmuzikanten die hier op tournee zijn zoals Dave King, Guitar Crusher, Chicago Bob Nelson, Louisiana Red, Henry Gray, Gene Conners, Curtis Knight, Aron Burton en Rosa King. Ook begeleidden ze Nederlandse blues artiesten als Oscar Benton, Hans Dulfer en Magic Frankie. Deze zeer geroutineerde band staat garant voor een swingende avond ‘doggone blues’. ’t Keerpunt is bekend terrein voor hun, het wordt weer een feest; Er mag gedanst worden!

'Een fantastische ritmesectie, twee alleskunners op gitaar en een prachtige bluesstem maken dit orkest tot een zeer complete `doggone` bluesband (thebluesman.nl). 

Klik hier voor nog meer foto's.

Signups closed for this Evenement