Freedom Roots Festival

Datum en Tijdstip: 
5 mei 2012 - 20:00
Lokatie: 
't Keerpunt Oostermoer 1 9656 PE Spijkerboor Drenthe
Organisator: 
Roots on the Road

Programma

20.00 uur gelagkamer:     Michael Weston King (UK)

21.00 uur grote zaal:       Greyhound Blues Band (NL)

22.00 uur gelagkamer:     The Crooked Brothers (CAN)

23.00 uur grote zaal:        Steve Wilkinson (VS) & Greyhound Blues Band (NL)

 

In de sfeervolle gelagkamer van café ’t Keerpunt treden op.

Michael Weston King (UK). Michael heeft een uitgebreid oeuvre op zijn naam staan, zowel met de diverse bands waarin hij speelde, als solo. Zijn laatste album heeft de titel I didn’t raise my boy to be a soldier. Het is een verzameling beroemde anti-oorlogsliedjes, aangevuld met enkele nummers van Michael zelf. Michael Weston King is daarmee de perfecte opening van het festival.

.

The Crooked Brothers (CAN). Jesse Matas, Darwin Baker en Matt Foster zijn drie multi-instrumentalisten die samen de band The Crooked Brothers vormen. Zij spelen een mengeling van folk, blues, bluegrass met een funky randje. Geen gewone folk, maar energieke, gevarieerde muziek: dat zijn The Crooked Brothers uit Canada.

.

In de grote zaal draait het 5 mei om de blues.

Steve Wilkinson (VS). Het festival wordt in de grote zaal afgesloten door Steve Wilkinson, begeleid door The Greyhound Bluesband. Wilkinson werd in 1950 geboren in Brooklyn, New York. Hij doolde ooit door de straten van Manhattan met John Lennon en droeg de gitaren van Jimi Hendrix de clubs binnen waar Hendrix speelde. Op zijn 18e nam hij platen op in de befaamde Plant Studio’s, waar hij onder anderen Keith Moon, Debbie Harry en Paul McCartney ontmoette. Hij speelt vele stijlen, maar is nooit ver verwijderd van de rauwe blues uit het diepe Zuiden van de Verenigde Staten.

Greyhound Blues Band. De avond wordt geopend door de Greyhound Blues Band. Doggone blues van het Drentse land. Greyhound Blues Band is bijna de huisband van ’t Keerpunt, hun optredens trekken altijd een wijd publiek. De band, bestaande uit Jon Meyerjon, Martin van der Velde, George Snijder en Alvaro Sint Jago, staat garant voor een avond spetterende blues.

Signups closed for this Evenement