ERWIN DE VRIES & BAND

Datum en Tijdstip: 
27 maart 2011 - 11:00
Lokatie: 
't Keerpunt Spijkerboor Drenthe
Organisator: 
Roots on the Road

Luisterconcert op zondagmorgen met Groninger zanger Erwin de Vries (1971), een echte streektaal zanger/tekstschrijver met een eigen geluid en identiteit. Enerzijds gevoelig en kwetsbaar en aan de andere kant rauw en direct, zoals het Gronings hoort te zijn volgens hem.

Hij schrijft teksten voor eigen werk of in opdracht die je enorm kunnen raken en daarvoor hoef je de Groninger taal niet te verstaan. Liedjes die zich kenmerken door een eigen karakter. Komisch, serieus, met een knipoog, dan weer ironisch of zelfs autobiografisch. Veelzijdigheid is een kenmerk van hem. Erwin de Vries is zo langzamerhand een begrip is geworden in de Noordelijke muziekwereld waar hij veelvuldig op het podium staat met allerlei muzikanten in diverse formaties. Hij is bekend geworden door zijn activiteiten in de Groningstalige formatie ‘Deheleboel’ waarin hij sinds 1993 zong en verantwoordelijk was voor het schrijven van alle liedjes. Een topper uit die tijd is het nummer ‘De Polder’ waarin je de stilte ervaart die je in de Groninger polders nog aantreft. Sinds het stoppen van ‘Deheleboel’ in 2002 is Erwin de Vries bezig met zijn solo-activiteiten al dan niet begeleid door orkesten, groepen of speciale muzikanten. Tegenwoordig staat hij met zijn theaterprogramma in de theaters en werkt hij samen met het Noord Nederlands Orkest maar veelal opereert de 39 jarige met zijn vaste begeleiders in knusse zaaltjes op het Groninger platteland. Hij wordt in Spijkerboor begeleid door Christof Bauwens op gitaren en Bruno Brands op toetsen of misschien ook wel door de hele band. We weten het nog niet maar het komt goed.

Het wordt een zondagochtend met hilarische momenten maar ook met veel gevoeligheid...!

Tot ziens in ’t Keerpunt. Waar het (ook) na afloop nog lang gezellig blijft...  

Erwin de Vries schreef onder andere: Op Fietse Deur Grunnen, Winschoterdaip, Eppo Koekoek, Broezen, Wie Goan Noar Schiermonnikoog, In Veendam, Broodje Shoarma, Miss Scheemda, Rust, Martin Martini, Winkelen In Winschoten, Hoop, Zundap Boy, Oude Dagen, Ik Wenste, Spekkedikken, De Polder, De Ochtend, Fantasie, Kangoeroe, Snakkerd, Bakker Bakker, Tijd, Afscheid, As Wie Vlaigen Goan, Achternoa, T' Widde hoeske Leutje Ulsda, Mis Die Zo, Wie, Houlaank, Deurgoan, Oldambt, De Verandering, Dicht bie Hoes, Hereboer 2000, Deniek, Weemoud, Wachen op de Lente, Ken Altied, De Dreum, Show, Vlak stukje mens, Aal over Nou!, Maiden, VV Maiden, Hypotheeksterveen, Familieaangelegenhaid, Zeikenhoes, Vraauw van der Veen, Haaibaai, kleuren, Wies mie de weg noar Westerdaipsedalen, Nix Meer Te Velaaizen, Tussen Schanse en Stad, Moane, De Artiest, Zai, Taiken, Ainzoamhaid, De Zee ...................

Discografie:

  • 'Riep veur Opnoame’  (1997)
  • ‘Haim’  (2001)
  • ‘Wie!’  (2003)
  • 'Aigenhaimer’  (2006)
  • ‘Dichter in mie’  (2008)

Signups closed for this Evenement