EDO DONKERS & BAND @ Hunzehof 9658 PE Eexterveen

Datum en Tijdstip: 
27 mei 2011 - 20:30
Lokatie: 
Hunzehof, Dorpsstraat 122, 9658 PE Eexterveen
Organisator: 
Roots on the Road

*Festival Wildernis Songs info www.wildernissongs.nl

EDO DONKERS is een rusteloze Amsterdamse troubadour die de benauwdheid van de Hollandse polder verruilde voor de Amerikaanse ‘open road’. Heen en weer geslingerd tussen de dwingende stilte van open vlaktes en het troostende rumoer van de stad, zoals in de song ‘Resurrection Town’. Uit wat bestaat thuisgevoel dan wel? Die bepaalde plek, de uitdrukking van dat gezicht, die onvergetelijke geur, kleur, geluid, natuurlandschap…of stadsgezicht?

Op songs als ‘Drinking From The Same Well’ en ‘Living The Song’ heeft Edo zijn ‘spirit arms open wide’, zijn geest volstromend met de mystiek van grillige Amerikaanse landschappen. In de song ‘Bristlecone’ in de staat Nevada oog in oog staand met deze vijfduizend jaar oude boom: het oudste levende organisme op aarde.

Edo’s kenmerkende beeldende en verhalende stijl is de artistieke rode draad. Vaak in de voetsporen en stijl van de ‘Great American Troudadours’: Woody Guthrie, Townes van Zandt en vele volgelingen. En niet vast te pinnen op één muziekstijl. (Country)rock, folk, country, blues. Songs ‘rijk aan ruimte’, bij gebrek aan betere bewoordingen ook wel ‘Americana’ genoemd.

Met zijn band, zijn muzikale vrienden; Anna de Beus harmony zang, Bartel Bartels bas, Sanne Koppeschaar gitaar, Koppe Koppeschaar gitaar en Bert Schipper drums/percussie, staat hij 27-5 in de prachtige ambiance van De HUNZEHOF.

Signups closed for this Evenement