CHRISTINA MARTIN & DALE MURRAY (CAN)

Datum en Tijdstip: 
28 november 2013 - 20:30
Lokatie: 
Cultuurpodium VANSLAG Borger
Organisator: 
Roots on the Road

+ Presentatie nieuwste CD; 'Falling For You’

Zangeres en songschrijfster Christina Martin werd geboren in het Canadese Halifax, Nova Scotia. Ze debuteerde in 2002 met haar album Pretty Things. De typische, droefgeestige en mysterieuze zangpartijen van Martin kenmerken de haast akoestisch gebrachte liedjes op dit debuutalbum.

Christina Martin kan het best omschreven worden als een vrouwelijke Tom Petty. Haar muziek is een cross-over van folk, pop en alt.country. Deze artieste, winnares van diverse awards in Nova Scotia en de Canadese oostkust, heeft al meer dan 650 optredens in Noord-Amerika, Duitsland en Ierland op haar naam staan. Christina is een uitstekende singer-songwriter en verteller en ze heeft in tien jaar tijd vier albums uitgebracht op haar eigen onafhankelijke label Come Undone Records. 

Qua stijl kun je de muziek van Christina Martin vergelijken met het betere werk van Lucinda Williams of Sheryl Crow. Zelf beschouwt zij artiesten als Tom Petty, Roy Orbison, Patti Griffin en Shawn Colvin als haar belangrijkste muzikale invloeden. Christina Martin tourt veelvuldig door Canada en Amerika, maar komt gelukkig af en toe naar Europa. Ze wordt op deze tour wederom begeleid door (lapsteel-) gitarist Dale Murray.

 

Signups closed for this Evenement