CHARLIE FAYE & WILL SEXTON guitar (USA)

Datum en Tijdstip: 
29 september 2012 - 21:00
Lokatie: 
ROTR @ 't Keerpunt Spijkerboor
Organisator: 
Roots on the Road

.

Bron: Rootstime BE

Het ontstaan van het album “Travels With Charlie” van zangeres en songschrijfster Charlie Faye is een uniek verhaal. Ze vertrok op 1 januari 2010 vanuit haar thuisbasis in Austin, Texas voor een tien maanden durende tournee doorheen de Verenigde Staten. Daarbij bleef ze telkens één maand in een Amerikaanse stad om te verbroederen met haar lokale fans. Daarnaast vormde ze in elk van deze steden een nieuwe begeleidingsgroep waarmee ze op het einde van die maand een nieuwe song opnam.

De cd “Travels With Charlie” is de verzameling van deze tien nieuwe nummers plus één song die ze thuis in Austin opnam. We horen een zeer gevarieerd album met songs die de muzikale invloeden van al die verschillende begeleidende muzikanten expliciet in de spotlights zetten. Een vaste begeleider bij alle liedjes op deze plaat is gitarist en zanger Will Sexton, maar voor de rest passeert er een enorme verzameling aan muzikanten de revue om deze songs via dit album te vereeuwigen.

Openingstrack “Whirlwind” is een in Los Angeles opgenomen countryballad die de toon probeert te zetten voor deze cd. Daarna spelen Joey Burns (bas, zang) en John Convertino (drums) van de topformatie ‘Calexico’ mee op het eerste hoogtepunt van deze plaat in het zeer mooie “Broken Heart Maker”, een liedje dat in Tucson, Arizona werd opgenomen.

Lafayette, Louisiana was de volgende halte voor Charlie Faye. Ze nam er de heerlijk emotionele ballad “Girl Who Cried Love” op met de lokale held David Egan aan de piano. Dan volgt nog een pareltje met het in Burlington opgenomen liedje “Bitterness” over relatieproblemen en een uit elkaar groeiende echtpaar.

Het rockende “Obvious To Me” ontstond in Milwaukee, terwijl de ingetogen gebrachte pianoballad “Undertow” het levenslicht zag in Portland, Oregon. Ook thuis in Austin ontstond een nummer dat een plaatsje kreeg op deze ‘reis door Amerika’-plaat. Met “Heartaches And The Old Pain” als titel kunt u wellicht al vermoeden dat het hier niet om een vrolijke song gaat, maar laat dat nu net een genre zijn waarin Charlie Faye zichzelf kan overtreffen.

Nashville levert met “Two-Timer” natuurlijk pure countrymuziek op, inclusief de klanken afkomstig van fiddle en pedal steel. Emmylou Harris-pianist Malcolm Burn speelt schitterend mee bij het in New York opgenomen akoestische nummer “Lone Ranger”. De rondreis doorheen Amerika wordt afgesloten met het liedje “Shadow to Eclipse” dat in Boulder, Colorado tot stand kwam.

Met wat goede wil kunnen we over “Travel With Charlie” schrijven als ware het een conceptplaat, maar eigenlijk is het meer een muzikale rondleiding door zangeres Charlie Faye doorheen de Amerikaanse muziekgeschiedenis, waarbij ze werd bijgestaan door lokale topmusici. Maar boven alles is het gewoon een erg mooie plaat geworden die u vele aangename luistermomenten zal bezorgen.

(valsam)

Signups closed for this Evenement