CARVIN JONES BLUESBAND (USA) Impressies in RTV Drenthe's PODIUM @ 't Keerpunt. Concert vanaf 17:00

Datum en Tijdstip: 
16 oktober 2011 - 17:00
Lokatie: 
ROTR @ 't Keerpunt Spijkerboor Drenthe
Organisator: 
Roots on the Road

Carvin Jones Bluesband betekent stevige bluesrock. Bluesrock die door Carvin Jones, geboren in Texas Arizona, met goed gitaarwerk en met veel bravoure en gevoel voor entertainment wordt gebracht. Op zeer jonge leeftijd reeds komt hij in contact met de blues van o.a. BB King en op zijn elfde krijgt hij zijn eerste gitaar. Opgroeiend in een grimmige omgeving waar moord en doodslag aan de orde van de dag was, bleef Carvin ver van al deze vormen van negatieve uitingen, de gitaar was zijn redding. 

Carvin zegt daarover; “my part of town was a rough neighborhood with a capital ´R´, I saw people litterally get killed – shot, stabbed, whatever. Al snel na zijn High School periode speelde hij in kleine cafés en op geïmproviseerde podia rond Texas. In de jaren daarna vormde hij zijn eerste formatie van de “Carvin Jones Band” in Phoenix en speelde voor hamburgers, popcorn en frisdrank als het moest. In maart 1991, had de band al zo’n populariteit vergaart dat ze zeven dagen per week op de planken stonden. Negen jaar later vierde Carvin zijn 3000e show!

De Carvin Jones band speelde met elke grootheid zoals; BB King, Santana, Albert King, maar ook met Joe Cocker en Fabulous Thunderbirds en REO Speedwagon. Jones kreeg zelfs een wekelijke tv show van 30 minuten voor een aantal maanden, waarin alles draaide om the Carvin Jones Band. Een soort vroege “Real Live Soap” met inside information, promo’s, video’s en bandagenda. In de jaren daarna stond hij voor de camera van vele televisieshows. In 1999 kwam hij voor het eerst naar Europa en speelde ook in de jaren erna met grote namen als, Buddy Miles, Jeff Beck, Jimmy Vaughn, Gary Moore, Walter Trout, Ten Years After en The Animals. Ook hier werd hij warm ontvangen en speelde op de grootste festivals zijn energieke en ontembare blues.

Met een discografie van 11 cd’s en diverse dvd’s kan je hem met recht één van de grootste bluesmannen van de laatste 2 decennia noemen. The Carvin Jones Experience gaat tot het uiterste, is onnavolgbaar, vitaal, vlijmscherp en nog steeds van deze tijd.

Liefhebbers zullen van deze heftige muziekstijl smullen. Nummers van Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan komen steevast voorbij.

 

Signups closed for this Evenement