CAM PENNER & JON WOOD (CAN)

Datum en Tijdstip: 
21 november 2013 - 20:00
Lokatie: 
Coco Maria LIVE Veenhuizen
Organisator: 
Roots on the Road

Cam Penner & Jon Wood (Alberta, CAN) donderdag 21 november ROTR @ Coco Maria Veenhuizen LIVE. Podium is het sfeervolle oude koetshuis met snorrende houkachel en de gastvrijheid van Hein en Jittie Moes. Het wordt gegarandeerd een muzikaal en sfeervol optreden! 

Cam Penner groeide op in een Mennonieten gemeente in Manitoba, waar zijn ouders, de dorpsrebels, een illegale kroeg runden en zijn opa stiekem drank stookte van zijn eigen frambozen, een remedie die men daar hard nodig had op het conservatieve platteland. Zijn jeugd bracht Cam door in kleine dorpjes in Manitoba en Saskatchewan. Hij luisterde er graag naar de verhalen van de mensen van de straat. Zijn ouders waren erg arm maar dat weerhield hen er niet van om het weinige wat ze hadden toch nog te delen met mensen om zich heen die het nog slechter hadden. Op zijn 19e vertrok Cam naar Chicago waar hij een gaarkeuken runde en werkte in een tehuis voor vrouwen. Dit werk wakkerde zijn passie voor sociaal werk aan en bij terugkomst in Canada werkt hij nog een 13 jaar in de daklozenopvang. In dit werk vond Cam ook de inspiratie als singer – songwriter.

Cam Penner en zijn begeleider Jon Wood brengen goudeerlijke ruwe en intense folk. Soms in klein gehouden akoestische porchsongs, maar even zo vaak in uitbundige rauwe countryblues-achtige nummers. Het is ongelooflijk knap hoe Cam Penner telkens weer moderne elementen weet te verwerken in traditionele arrangementen. Dat wordt hem wel eens kwalijk genomen, maar gelukkig trekt Cam zich daar niets van aan, niet dat hij vernieuwt om te vernieuwen. Hij zoekt gewoon naar ‘zijn’ manier om zijn muzikale verhaal te vertellen.

Roots on the Road brengt de muzikaliteit van Cam Penner en Jon Wood samen met de sfeer en de intensiteit van Coco Maria LIVE in Veenhuizen. Cam Penner is een artiest wiens liedjes onder je huid kruipen... 

Cam en Jon nemen hun nieuwe album 'To Build A Fire' mee, dat ze in 2012 in hun eigen gebouwde studio opnamen in British Columbia.

 

Signups closed for this Evenement