Share

Pure Music & Theatre

Nieuws onderweg...

Nieuws onderweg...

zondag

20:00 uur

30

juni

2019

Roots on the Road - TIP....

Morgen (24 april) de Tedeschi Trucks Band in Tivoli/Vredenburg Utrecht. De twaalfkoppige Amerikaanse blues-, soul- en rockformatie van het echtpaar (frontvrouw) Susan Tedeschi en (gitarist) Derek Trucks met meer muzikaliteit in de gelederen dan er op een gemiddeld podium past. Met twee drummers, een spetterende blazerssectie en backing vocals. Rauwe zang en zinderende gitaarsolo’s. Een aanrader!

Lees verder »

Sylvie Kreusch - Motel Mozaigue

De geteisterde setlist van Sylvie Kreusch, Electropopzangeres uit Gent/Antwerpen na haar meeslepende en verpletterende nachtelijke show op Motel Mozaique in Worm; De geweldige afsluiter van het muziek, arts & performance festival 2019 op bijzondere locaties in hartje Rotterdam. Sylvie Kreusch kennen we als de vriendin van Maarten Devoldere van de Indie bands Warhaus en Balthazar; Ze vervulde een bescheiden rol in beide bands. De tijd van nevenrol lijkt nu voorbij. Sylvie Kreusch beweegt zich in Rotterdam op het podium als een frontvrouw die zowel kracht als tristesse uitstraalt; Een prettige en spannende personage van zang en dans die met niet aflatende energie haar verhaal verteld van een sterke vrouw die haar seksualiteit uitspeelt, maar alles bij elkaar ‘kind of lost’ is. De meeste van haar powersongs gaan over liefde en macht, over aantrekken en afstoten. In deze nieuwe rol is Sylvie Kreusch uit haar comfortzone getreden. Met een geweldige performance brengt ze tribale en opwindende elektropop libertijns aan de man en lijkt ze zonder al te veel complexen in het leven te staan.

  

Lees verder »

Roots on the Road - ONDERWEG.....

The Slow Show, 16 april Bitterzoet Amsterdam. Een geweldig optreden. Het gerucht in Bitterzoet wil dat de band eind augustus begin september naar NL komt voor een paar festival shows. Datzelfde gerucht zegt dat één er van Into The Great Wide Open is. We hope so!!

Lees verder »

Festival Motel Mozaique Rotterdam 18 t/m 20 april

Rotterdam is een leuke stad. MOMO hebben we wel eens beter ervaren. De programmering en de locaties waren, wat ons betreft, dit jaar wat minder. Pluspunt: Sylvie Kreusch, Apparat, Grand Brothers & Ensemble, Lubomyr Melnyk, Melanie De Biasio. Natuurlijk stond er nog meer moois op Motel Mozaique 2019. Dank organisatie!

Sylvie Kreusch en Band in Worm op Motel Mozaique. In Warhaus van muze Maarten Devoldere een bescheiden rol. Nu solo met zinderende Synthpop en niet te stuiten energie. Belgisch, zeker! Lees verder »

Record Store Day, 13 april 2019

Vandaag: Record Store Day 2019: Sabrina Starke bij Plato Groningen. Ze lijkt wat teruggekeerd naar de reggae uit het begin van haar carrière. De liefde voor het genre is dus nooit verdwenen en wie weet wordt het vanmiddag wel Hiphop. Toch beluisteren we haar nog graag als soul en jazz diva!

Lees verder »

Transition Jazz 2020

Transition Jazz, volgend jaar 2020 op 3 en 4 april in TivoliVredenburg, de vijfde editie en twee dagen lang! Melanie De Biasio uit Belgie zagen we er net. Een eigenzinnig en virtuoos artiest, opwindend laverend tussen jazz, electronica en pop. Melanie De Biasio maakt naam in de nieuwe jazzwereld.

Lees verder »

The National ......

The Slow Show uit Manchester, zijn we groot fan van. De band ontleend haar naam aan een song van The National van het album Boxer. The National, één van onze grote helden!

Lees verder »

Roots on the Road - TIP....

The Slow Show, Manchester, zondag 14 april Bitterzoet. Amerikaanse folk, met een onmiskenbare Noord-Engelse twist en de bespiegelende songs van Rob Goodwin met zijn diepe baritonstem. The Slow Show ontdekten we in 2015 op Eurosonic in de Der Aa-kerk. Bijgestaan door twee strijksters en drie blazers van The Stargaze Orchestra maakte ze toen al grote indruk met hun behoedzaam opgebouwde majestueuze songs. Datzelfde jaar deden ze een geweldige show op het Fortwegpodium van Into The Great Wide Open. Inmiddels hebben we ze al op meerdere plekken beleefd, de volgende is Amsterdam!

Lees verder »

Roots on the Road - TIP....

Strand of Oaks (US) een van onze helden. Wereldtour 2019 in het kader van het uitkomen van zijn nieuwe plaat 'Eraserland'. Gaan we in september zeker zien op Into The Great Wide Open 2019. 20 Mei in Metropool, 25 mei TivoliVredenburg, 29 juni Werchter!

Lees verder »

Roots on the Road - TIP....

The Devil Makes Three, vorig jaar september in Groningen. Maandag 29 april in TivoliVredenburg / Pandora! Gruizige en aanstekelijke blend van jazz, blues, country, bluegrass, oldtime en ragtime music. De band afkomstig uit Santa Cruz ademt de sfeer van het Amerikaanse platteland. Maakt heerlijke music, soms wat sinister; Mooie samenzang met coutrysnik. Castles is een soulnummer. Het gaat over zandkastelen en de oceaan. ‘Wij vormen de zee, dus vestig je hoop niet op kastelen. De zee is sterker’...

Lees verder »