CHIP TAYLOR (USA) Presents 'The Little Prayers Trilogy'

Datum en Tijdstip: 
20 februari 2015 - 21:00
Lokatie: 
ROTR at VANSLAG Borger
Organisator: 
Roots on the Road

Chip Taylor & John Platania (zang en gitaar) (USA) en Goran Grini (NO) op toetsen.

Chip Taylor is een oprecht en sociaal bewogen man, met een open oog voor de omgeving; Ontroerend wat hij de vorige keer na zijn optreden schreef in het artiestenboek van VanSlag. Zoals hij her en der zijn beschouwingen vormt tot schrijfsels voor liedjes, hele mooie liedjes die hij onweerstaanbaar weet over te brengen op zijn publiek.

Voor de echte muziekfans behoeven Chip Taylor zijn songs nauwelijks nog introductie. Hij is het muzikale brein achter Wild Thing (The Troggs), Try (Janis Joplin), Son of a Rotten Gambler (Kenny Rogers), The Baby (The Hollies) en meer recent Angel of the Morning (Shaggy) en in Nederland Storybook Children (Sandra en Andres). Zij scoorden grote hits met werk van Chip Taylor die zelf in Nederland in de hitlijsten stond met zijn Same Old Story.

Chip Taylor wordt 21 maart 75 jaar en hij blijft onverstoord verder werken en prachtige liedjes componeren en opnemen. De pen van de uiterst minzame Amerikaanse singer- songwriter is blijkbaar nog lang niet leeg. Na het nog maar net een jaar geleden verschenen Block Out the Sirens of This Lonely World komt Chip Taylor op de proppen met een album van maar liefst drie platen: The Little Prayers Trilogy. Drie platen met klassieke Amerikaanse Singer songwriter muziek. Zonder dat de muziek er direct op lijkt roept het namen op als Mickey Newbury, Johnny Cash in zijn nadagen of Eric Taylor. Een kale, pure en directe plaat, qua muzikale invulling maar ook qua produktie. Je hoort de piepende en steunende ademhaling van de inmiddels 74 jarige bard tussen de regels door als hij lucht haalt om de volgende woorden in te zetten. Je kunt het eigenlijk geen zingen noemen. Een gebroken stem, haast fluisterend draagt hij zijn sprekende teksten, prachtige verhalen, voor.

The Little Prayers Trilogy (Train Wreck Records/Munich) is een beschouwend album van iemand die dat alleen kan maken als er meer tijd achter je ligt dan voor je.

In een recensie ontdekten wij de volgende regel: Virtually all the songs seem to come from a place deep inside the performer. They demand a lot from the listener, but those who pay careful attention will be well rewarded’.

Doorleefdheid, karakteristiek en puur zijn naast de beschouwendheid kernwoorden voor deze intrigerende plaat met compacte catchy nummers. Met zijn Little Prayers Trilogy heeft hij volgens velen zijn Magnum Opus afgeleverd.

Vrijdag 20 februari komt Chip Taylor opnieuw naar ROTR@VanSlag en wederom met John Platania, de favoriete gitarist van Van Morrison en zijn Noorse vriend (toetsen) en co-producer van 'The Little Prayers Trilogy' Goran Grini. Het beloofd weer een sfeervolle show. Het licht van VanSlag cultuurkerk mag dus nog wel een paar streepjes naar beneden.

   

 

Signups closed for this Evenement