THE DUSTBOWL REVIVAL (USA) Podium COCO MARIA Veenhuizen

Datum en Tijdstip: 
4 juni 2015 - 20:00
Lokatie: 
ROTR@CocoMaria Veenhuizen
Organisator: 
Roots on the Road

The Dustbowl Revival donderdag 4 juni 20:00 ROTR@CocoMaria Veenhuizen

The Dustbowl Revival is een in Venice, Californië gevestigd collectief dat oude school bluegrass, gospel, jug-band, swamp blues en de hete swing van de jaren ‘30 mengt tot een pittige roots coctail. Bekend om hun inspirerende live-sets brengt The Dustbowl Revival vele stijlen samen van de traditionele Amerikaanse muziek.

Laat The Old Crow Medicine Show samenspelen met Louis Armstrong's Hot Seven Band in New Orleans of laat Bob Dylan en Fats Waller jammen met Mumford & Sons op een veranda in 1938. Dat is ongeveer het beeld dat je kunt schetsen van The Dustbowl Revival. Door honderden shows die ze op en neer de Westcoast deden zijn ze uitgegroeid van kleine band tot een reizend collectief. In de shows speelden ze samen met de meest uiteenlopende artiesten als The Rebirth Brass Band, Trombone Shorty, Best Coast, Steve Martin, The Sleep Canyon Rangers en nog veel meer.

Ze werken met een groot instrumentarium en collectieve zang. Instrumenten die je mag verwachte zijn: viool, mandoline, trombone, klarinet, trompet, banjo, accordeon, tuba, pedal steel, drums, gitaren, een bas gemaakt van een kano roeispaan, harmonica en veel wasbord en natuurlijk kazoo, voor goed geluk!

Met groot enthousiasme en vanuit een toenemende Nationale belangstelling bracht The Dustbowl Revival hun eerste album uit met de titel ‘You Can not Go Back To The Garden of Eden’. Voor de track ‘Dan’s Jam’ ontvingen ze de ‘Americana Song Of The Year’ onderscheiding door de Independent Music Awards (Tom Waits, Ozzy Osbourne)’. Verschillende nummers van hen zijn opgenomen in onafhankelijke films en TV-projecten waaronder ‘Made in China’ (IFC). Ze wonnen prijzen op het SXSW festival en hebben uitzicht op deelname aan diverse Amerikaanse radio en TV uitzendingen.

Nu staan ze aan de vooravond van hun eerste Europese tournee. En dat zullen we weten, ook bij Roots on the Road en bij Coco Maria in Veenhuizen. Speciaal voor The Dustbowl Revival gaat Hein een buitenpodium bouwen op het plein tussen de gebouwen. Er blijft voldoende ruimte over om te dansen! Donderdag 4 juni 20:00 ROTR@CocoMaria Veenhuizen.

Via Second Story Garage: a video interview with Liz Beebe and Zachary Lupetin of The Dustbowl Revival...   KLIKKEN 

  

Signups closed for this Evenement