THE TURNPIKE TROUBADOURS (Oklahoma, USA) in VEENHUIZEN

Datum en Tijdstip: 
15 februari 2017 - 20:00
Lokatie: 
Roots on the Road in Coco Maria Veenhuizen
Organisator: 
Roots on the Road

UITVERKOCHT - werken met een reservelijst

The Turnpike Troubadours - De bandleden: RC Edwards - (Bass) Kyle knix - (fiddle) Ryan Engleman - (lead guitar) Gabe Pearson - (drums) Hank Early - (Steel guitar) Adam Powers – (Guitar Technical) 

Red Dirt Country uit Oklahoma.

De mentaliteit van de Amerikaan is veranderd, met name in het centrale deel, verteld  frontman Evan Felker van The Turnpike Troubadours. ‘De mensen zijn strenger geworden, hun huid is dikker en ze zijn veel moeilijker te winnen. Dat geldt met name wanneer het gaat om de muziek die in bars, concertzalen en de honky tonks live wordt weergegeven’.

Het overweldigende succes dat The Turnpike Troubadours desondanks hebben in het Red Dirt Country circuit van de Verenigde Staten zegt veel over het kwintet rasmuzikanten. Het is met name de authenticiteit en het vuur in hun optredens die zorgen voor een geboeid publiek. ‘Toen we net begonnen met spelen merken de mensen ons niet op’ herinnert Felker zich. Er werd vooral veel bier gedronken en het maakte niet uit wat voor muziek we speelden.  Gaandeweg kwam men steeds meer voor ons en werd er gevraagd om naast traditionele covers ook eigen werk te spelen.

Met de aandacht die The Turnpike Troubadours kreeg verruimde ook het tourgebied. Hun optredens in de kleine clubs op de meer obscure plekken werden meer en meer ingenomen door prestigieuze uitverkopende podia zoals Cain's Ballroom in Tulsa, de Firehouse Saloon in Houston en Antone in Austin. De afgelopen vijf jaar hebben zanger/gitarist Evan Felker, bassist RC Edwards, fiddle-speler Kyle Nix, gitarist Ryan Engleman en drummer Gabe Pearson gewerkt aan het Red Dirt Countrygeluid dat de de band nu heeft. Het is een muziekgenre dat zijn naam ontleend aan de kleur van de grond in Oklahoma. Hoewel Stillwater (Oklahoma) wordt beschouwd als het centrum van Red Dirt muziek, is er ook een Texas Red Dirt subgenre. Outlaw legendes Waylon Jennings en Willie Nelson zijn geassocieerd met de kenmerkende Texas stijl terwijl Oklahoma singer/songwriter Bob Childers algemeen wordt erkend als de vader van Oklahoma Red Dirt-muziek.  

The Turnpike Troubadours die onder contract staan bij het label Bossier City Records maakte sinds 2007 vier studioalbum waarvan de laatste ‘The Turnpike Troubadours’ in september 2015 uitkwam. Het is een mooie mix van relaxte en rauwere nummers gedestilleerd uit een rit door het landschap van Centraal Amerika. Hun voorlaatste plaat 'Goodbye Normal Street' verscheen in 2012 en piekte op nummer 57 in de Bilboard-200.

The Turnpike Troubadours, die hun naam ontleend hebben aan ‘The Indian Nation Turnpike’ zijn met hun Red Dirt Country inmiddels wereldberoemd in Amerika en trekken overal volle zalen. Zij verzetten nu hun bakens naar Europa. Daar worden we blij van net als Hollis Brown die we kortgeleden op het podium hadden. Ze waren laaiend enthousiast over hun komst. Het worden twee optredens in Nederland die we samen doen met Paradiso in Amsterdam.       

  

Signups closed for this Evenement