ELLIOTT BROOD (Toronto/CAN) Support CICADA RHYTHM (Athens/Atlanta/USA)

Datum en Tijdstip: 
30 november 2017 - 20:30
Lokatie: 
Roots on the Road in VanSlag
Organisator: 
Roots on the Road

Reserveren mag ook via rootsontheroadpure@gmail.com

------

Elliott BROOD komt weer naar het Roots on the Road podium. De alt country band, gestationeerd in Toronto en opgericht in 2002, staat donderdag 30 november in VanSlag in Borger. Het is het eerste concert in een serie van vier die Mark Sasso, Casey Laforet en Stephen Pitkin in Nederland geven.

Het duurde even voor de band weer on route zou gaan. Maar nu is het zover en er verschijnt ook direct een nieuw album ‘Ghost Gardens’. De release is vrijdag 15 september. Het geluid van de plaat is even eigenzinnig en mysterieus als van de voorgaande uitgaven. Het graaft bij tijden diep in de Amerikaanse Roots traditie.

Opzwepende ‘death country’, zoals Elliott Brood het zelf noemt. Bluegrass, blues, folk en ook country zijn genres die allemaal van invloed lijken te zijn op de muziek van Elliott Brood. In 2006 debuteerden ze met het album ‘Ambassador’. Het album ‘Days Into Years’ uit 2011 ontving een Juno award voor beste roots album van het jaar.

Maak mee dat ze ook jou met hun opzwepende muziek aan het dansen maken.

Cicade Rhythm staat in het voorprogramma, een Athans, Georgia duo gevormd door Andrea DeMarcus en Dave Kirslis. Zij stalen een paar maanden geleden ons hart toen we voor het eerst hun zijdeachtige harmonieën en bluesy verhalen hoorden. Hun American roots, noem het progressieve folk, raakte een gevoelige snaar bij Roots on the Road.

Cicada Rhythm heeft de ware wortels in de muziek die bescheiden en vakkundig gespeeld wordt en gezongen door twee glasheldere stemmen. Beklijvende zang en grote muzikaliteit. Naast dat zijn het echt leuke echte mensen.

Andrea DeMarcus is een Juilliard opgeleide double bass bassist. Zij ontmoette gitarist Dave Kirslis toen hij uit de goederentrein sprong om te komen paardrijden in haar stad. De serendipiteit van hun ontmoeting en latere romantische partnerschap is niet alles wat hun muziek tot leven brengt, maar het is vooral het ongebreidelde enthousiasme van hun stemmen in harmonie die onmiskenbaar is.

Keep your eyes & ears open for Andrea DeMarcus - Upright Bass & David Kirslis - Guitar. Woodstock is niet dood, het leeft!

Signups closed for this Evenement