THE HACKENSAW BOYS (Virginia, USA)

Datum en Tijdstip: 
1 juni 2017 - 20:00
Lokatie: 
Roots on the Road in Coco Maria Veenhuizen
Organisator: 
Roots on the Road

The Hackensaw Boys komen donderdag 1 juni naar Roots on the Road in Coco Maria Veenhuizen voor een open air podium optreden op de binnenplaats tussen schuur en koetshuis. Het is de mooiste speelplek die wij ons kunnen wensen voor de band die tijdens haar optreden al snel de vloer opzoekt en zich mengt in het publiek.

Unstoppable zijn The Hackensaw Boys, ooit speelden ze vier uur lang in Vera, hakken doe je op een banjo en zagen op een viool. De harige Cowboys uit West Virginia verzorgen de perfecte bluegrass-  en countryfolk-vibe voor een ongecompliceerd dans- en hosfeestje. Oefen je swingin’ skills voor de show van één van de meest opwindende americana-bands ter wereld met heel veel energie!

Hackensaw Boys is een lost-vast folk en bluegrass collectief waarin Fiddler Ferd Moyse in het 17 jarig bestaan van de band de constante factor is. De band combineert  de antieke folk en buegrasstraditie uit de Appalachen naadloos met de energieke punkrock. Met de voeten stevig in de traditionele songschrijf-tradities, de handen smerig van de rock’n roll en de ogen gefixeerd op de toekomst van echte country muziek bespelen zij in semie akoestische setting banjo, gitaar, mandoline, fiddle, harmonica en contrabas met enorme energie.

Vorig jaar april kwam hun plaat ‘Charismo’ uit op het label Free Dirt Music. Het laat misschien wel het best uitgebalanceerde Hackensaw Boys ooit horen, en dat heeft te maken met de sound die de band vooral in de laatste jaren heeft ontwikkeld rond zanger, gitarist, songwriter David Sickmen. De nummers die ze spelen zijn geen covers of traditionals maar zelfgemaakt. Het album is met zorg door Larry Campbell (o.a. Bob Dylan en Levon Helm) geproduceerd, waarbij de ongepolijste roots van de hard werkende man niet werd weggepoetst.

Samenstelling bandleden bij Coco Maria zijn: David Sickmen,  Ferd Moyse III, Brian Gorby, Thomas Olivier

Signups closed for this Evenement