SUSTO (Charleston, South Carolina, USA)

Datum en Tijdstip: 
26 januari 2018 - 21:00
Lokatie: 
Cultuurpodium VanSlag
Organisator: 
Roots on the Road

SUSTO is de intrigerende alt-country en indie-rockband uit Charleston, South Carolina, U.S. Oprichter en frontman Justin Osborne is het genie in de band; De leadzanger is van kinds af aan al muzikant en was eerder actief met Sequoyah Prep School.

Susto zoekt het avontuur op in haar muziek. Met de invulling van gitarist Johnny Delaware vermengt zij invloeden van de meest uiteenlopende stromingen in haar nummers, maar de kern blijft altijd bestaan uit country en rock.

De bandnaam Susto is een Spaans woord dat verwijst naar een volksziekte in Latijns-Amerika wat betekent ‘als je ziel gescheiden is van je lichaam’ ruwweg vertaalt naar een paniekaanval. Een ervaring die Justin Osborne opdeed tijdens zijn sabbatical in Cuba.

Onlangs (feb. 2017) bracht Susto haar tweede album ‘I’m Fine Today’ uit dat niet over angst gaat maar volgens Justin Osborne over ‘tevreden zijn met je plek in het universum’. Een boodschap die wordt uitgedragen met behulp van ontspannen psychedelische seventies-countryrock met avontuurlijke uitstapjes richting grunge en elektronica.

De melodieuze zang van Osborn is een mooie combinatie met het verfijnde gitaarspel van Johnny Delaware. Susto kleurt ook op deze plaat graag buiten de lijntjes. Electronica, grunge, gospel en psychedelische rock-elementen, het kan allemaal voorbij komen.

Susto zagen we in augustus in TivoliVredenburg/Ronda als support van The Band Of Horses (In februari dit jaar tourden ze ook al met The Lumineers) Het is een mooie groep muzikanten die je laat glimlachen en direct een warm gevoel geeft als ze het podium opkomt.

Signups closed for this Evenement