OH SUSANNA Feat.JIM BRYSON (CAN)

Datum en Tijdstip: 
17 april 2015 - 21:00
Lokatie: 
VANSLAG Borger
Organisator: 
Roots on the Road

14 april 2015: OH SUSANNA Feat. Jim Bryson (CAN)

Liefhebbers van toegankelijke, gloedvolle, maar ook emotievolle rootspop moeten zeker naar het concert komen van Oh Susanna. Op haar nieuwe, succesvolle cd 'Namedropper' staan liedjes van eigen hand maar ook van Ron Sexsmith, Royal Wood en Luke Doucet. Oh Susanna (het pseudoniem van Suzie Ungeleider) maakt met deze plaat een geweldige opvolger van 'Sleepy Little Sailor'.

Met Oh Susanna komt mee producer en mede singer- songwriter Jim Bryson. Hij is niet alleen een begenadigd zanger en liedjesschrijver maar ook een geweldige gitarist. Met zijn elektrische Gibson SG weeft hij prachtige gitaarklanken en effecten rond de liedjes van Oh Susanna. Jim Bryson is een ervaren muzikant die onder andere werkte in de band van How Gelb en Kathleen Edwards.

We hadden het genoegen het duo zondagmiddag jl. op te zien treden op het festival van Podium Peticantus in Hoorn. Het moet gezegd, het was prachtig! We halen ze vol vertrouwen naar het fantastische VanSlag podium!

Januari 2015: Oh Susanna

Meeslepende country & folk. ‘Haar stem klinkt als een klok en haar liedjes zijn volbloed americanpareltjes’ schreef Kindamuzik over de Canadese singer- songwriter Suzie Ungeleider, die optreedt onder het pseudoniem van de americanaklassieker Oh Susanna. 

Oh Susanna (Suzie Ungerleiter) veroverde Americana minnend Europa met haar schitterende CD Sleepy Little Sailor. En de CDs die sindsdien verschenen baarden misschien niet zoveel opzien maar doen in kwaliteit niets onder voor haar verrassende debuut. Om met CTRLALTCountry te spreken: “Op “Soon The Birds”, haar laatste CD doet de Canadese gewoon verder datgene, waar ze al tijden zo verdomd goed in blijkt. En dat is, als je het ons vraagt, het brengen van prima roots music met een net wat radiovriendelijker kantje dan die van het gros van de concurrentie. Herfstig weemoedig aandoende klanken met natuurlijk ook de prachtige stem van La Ungerleider zelve.”

Op het ogenblik is Jim Bryson bezig met het produceren van een nieuw album voor Oh Susanna, genoemd Namedropper. Het is een verzameling van liedjes voor Oh Susanna, geschreven door een aantal bekende songwriters uit Canada. Het project is even stil gelegd omdat er bij Suzie borstkanker werd geconstateerd en behandeld moest worden.

   

Jim Bryson is een Canadese singer- songwriter, muzikant gitaar, banjo, piano, mondharp en producer. Jim Bryson komt uit Ottawa Canada. Sinds 2000 heeft hij zelf vijf CD's uitgebracht, waarvan vier bijzonder goed ontvangen zijn in Canada en in Engeland / Ierland. (2000 The Occasionals, 2003 The North Side Benches, 2007 Where the Bungalows Roam, 2008 Live at the First Baptist Church and 2010 The Falcon Lake Incident.

http://jimbryson.bandcamp.com/track/mama-i-know

http://www.reverbnation.com/ohsusanna

  

Signups closed for this Evenement