THE MULLIGAN BROTHERS (USA)

Datum en Tijdstip: 
26 oktober 2016 - 20:30
Lokatie: 
Roots on the Road in VanSlag
Organisator: 
Roots on the Road

The Mulligan Brothers hebben een zusje: Melody Duncan. Ze speelt viool en heeft een hele mooie tweede stem. Zij vervangt ‘broer’ Gram Rea, die de band heeft verlaten om meer tijd te hebben voor zijn gezin. Melodie Duncan is een getalenteerd muzikant die met haar gave stem een nieuwe dimensie toevoegt aan de Brothers.

Woensdag 26 oktober zijn ze er weer, bij Roots on the Road in VanSlag. Altcountry en bluesy folk met warme close harmony zang; De vergelijkingen met Mumford and Sons zijn terecht, we weten het nu zeker! En met de stem van Melody Duncan is er nog meer kleuring ontstaan. Nu nog mooiere melancholische en intieme songs die The Mulligan Brothers al op hun twee albums laten horen.

Vorig jaar februari hadden ze als onbekende band ondersteuning van DWDD. In een uitverkocht VanSlag werd het een geweldige muzikale happening van bijna twee uur met meerdere toegiften. Het was genieten! Met deze nieuwe tour denken we dat de bekendheid er is en dat ze het alleen kunnen. We verwachten daarom ook nu weer een uitverkocht huis.

The Mulligan Brothers komt uit Mobile, Alabama en Baton Rouge, USA. De bandleden zijn noch broers, noch familieleden en het zusje is ook niet echt een zusje. De naam ‘Mulligan’ betekent vrij vertaald – een tweede kans, als de eerste misgaat door pech of blunder. De term komt vooral voor in golfsport waarbij het een speler informeel is toegestaan een slag te herhalen. De bandbezetting is Ross Newell (zang, gitaar, en songwriting), Melody Duncan, viool en andere snaren en zang), Ben Leininger (bas en zang) en Greg DeLuca (drums en zang). Hoewel Ross Newell het leeuwendeel van de nummers zingt, leveren de overige bandleden ook goede vocale bijdragen. De zweem melancholie in de liedjes wordt nog versterkt door het prachtige emotionele vioolspel van Melody Duncan. Het is duidelijk waar de band haar invloeden vandaan heeft: Mumfords & Sons, Dead Winter Carpenters en zo je wil The Ghost of Paul Revere. The Mulligan Brothers is een band die zich vooral kenmerkt door haar interactie met het publiek.

   .

Signups closed for this Evenement