MICHAEL DE JONG (USA/NL) presents 'Something For The Pain'

Datum en Tijdstip: 
10 april 2015 - 21:00
Lokatie: 
Cultuurpodium VANSLAG Borger
Organisator: 
Roots on the Road

MICHAEL DE JONG (USA/NL) - Concerttour 'Something For The Pain'. Vrijdag 10 april staat deze meester in de blues op het ROTR@VanSlag podium. Michael stond in 2010 en in 2012 bij Roots on the Road en het wordt tijd dat we dat nog eens over doen. Het optreden in Borger is het enige in het Noorden. Beneden de rivieren vind je hem o.a. in Paradiso en daar zijn we vooral voor hem erg trots op. Laat de kerken nog eens vollopen voor deze geweldige songsmid. Hij verdiend het! Reserveren mag www.rootsontheroad.nl of www.vanslag.eu  

Michael de Jong, opgegroeid in Grand Rapids USA maar met Nederlandse roots, heeft als singer- songwriter een lange staat van dienst. Ooit begon hij op zesjarige leeftijd te zingen in een kerkkoor, vanaf zijn dertiende speelt hij gitaar en op zijn achttiende begon de zanger/gitarist met zijn eerste band.

Van Grand Rapids verhuisde hij in 1967 naar Detroit waar zijn muzikale carriere werkelijk startte. De Jong speelde met grote namen als Jerry Garcia, Paul Butterfield, Albert Collins, John Lee Hooker, Maria Muldaur, Country Joe, Charlie Musselwhite, Albert King en Jimy Reed.

Sinds 1994 woont, werkt en musiceert Michael de Jong in Nederland. Zijn imposante reeks cd's is altijd vergezeld gegaan met optredens. In november vorig jaar kwam zijn laatste cd 'Something For The Pain' uit, een schitterend album met tien zelfgeschreven songs.  

  

Recensie Bluesmagazine febr.2015

Interview:

http://An interview (English) by Michael Limnios for blues.gr (Greece). Very well written!

http://michaeldejong.com/wp-content/uploads/2014/10/Jazzsims-oktober.jpg

http://barnowlblues.punt.nl/content/2014/11/Michael-de-Jong--Interview-25-oktober-2014

Signups closed for this Evenement