JOY MILLS BAND (Seattle, USA)

Datum en Tijdstip: 
18 september 2015 - 21:00
Lokatie: 
VANSLAG Borger
Organisator: 
Roots on the Road

Singer- songwriter Joy Mills uit Seattle, het econische hart van het Noordwesten van de Verenigde Staten, komt wederom naar Borger en presenteert haar laatste CD 'Cat and Mouse'. Het is de tweede keer dat ze naar ROTR at VanSlag komt.

De muziek van Joy Mills is een heerlijke mengeling van rock 'n roll, folk en country. Ze schrijft melodieuze en opgewekte liedjes, die ze zingt met een mooie en rustige zangstem. De meeste nummers hebben een mid-tempo country-getinte sound, maar zijn niet sentimenteel. Ze weet met haar stem iets meer kracht te geven op de momenten waar dat nodig is. Deze singer- songwriter-eigenschap maakt haar tot een niet doorsnee 'countryzangeres'. De prettige en transparante sound tilt Joy Mills moeiteloos boven het maaiveld uit. Wat ze brengt is pure americana.

Joy Mills treedt in Borger op met haar band wat zal zorgen voor de sound en de sfeer van haar laatste cd ‘Cat & Mouse’ welke vooral wordt bepaald door de pedalsteel en het gitaarspel van Lucien La Motte. Drummer Mike McDermott heeft een mooi ingetogen en strakke manier van drummen wat een lekkere drive geeft. Rust wordt ingebracht door het baswerk van Tom Parker, die met de mondharmonica extra kleur geeft aan de nummers. Alle bandleden zingen.

 Bij ROTR@Vanslag 2013:  

Signups closed for this Evenement