JEFFREY FOUCAULT & BILLY CONWAY + CAITLIN CANTY (USA)

Datum en Tijdstip: 
14 december 2014 - 18:00
Lokatie: 
ROTR @ VANSLAG Borger Dr.
Organisator: 
Roots on the Road

Jeffrey Foucault komt weer naar Roots on the Road. We hadden hem eerder solo (2008 en 2009), met Mark Erelli (2011) en met Hayward Williams en de band Cold Satellite (2012). Zondag 14 december komt hij opnieuw met iets speciaals. Niemand minder dan Billy Conway gaat de percussie doen voor Jeffrey Foucault. We kennen deze man van de band Morphine, een van de beste Amerikaanse rockbands ooit. In 1989 opgericht en in 1999 gestopt na de fatale hartaanval van Mark Sandman tijdens een tour in Italie. In die tijd (van 1992 tot 1999) brachten ze 10! albums uit. In het voorprogramma staat Caitlin Canty. Zij gaat ook partijen meezingen met Jeffrey Foucault en Billy Conway.

Jeffrey Foucault, de bekende singer-songwriter uit Wisconsin, is met zijn warme, intrigerende en uitdagende rootsmuziek zeer geliefd bij het Americanapubliek. Hij maakt muziek die modern is, maar ook tijdloos. Zijn grote inspirators zijn Townes van Zandt en John Prine, die met hun teksten de essentie van de Amerikaanse folk en blues weergeven. Dat vormt bij hem de basis en loopt als een rode draad door alles wat hij tot nu toe schreef. Jeffrey Foucault heeft al zeven albums op zijn naam staan, zonder uitzondering juweeltjes. Zijn laatste album ‘Cavalcade’ uit 2013 is een samenwerking met de Amerikaanse dichteres Lisa Olstein. Deze samenwerking begon in de winter van 2007; hij zat tussen twee albums, zij tussen twee boeken. Olstein gaf Foucault enkele ongepubliceerde gedichten en fragmenten. Hij ging daarmee aan de slag met zijn gitaar en behandelde ieder fragment zonder haar inbreng. Het is aan de luisteraar de intenties van deze twee verschillende artiesten samen te brengen. Het resultaat is inmiddels een samenwerking op twee albums, waarvan ‘Cavalcade’ de nieuwste is. Het is niet alleen een experiment op het gebied van auteurschap en het ontstaan van betekenis, het is ook hele mooie rock n’ roll.

Volgend jaar (2015) (de datum is ons nog niet bekend) komt Jeffrey Foucault met zijn nieuwe cd met de titel ‘Salt As Wolves’. Het word zijn vijfde overzicht van originele songs. De bandbezetting is Billy Conway (Morphine) op drums, Jeremy Moses Curtis (Booker T) op bas en de legendarische Bo Ramsey (Lucinda Williams, Greg Brown) op gitaar. Op 'Salt as Wolves' komen twaalf tracks te staan met verhalen over rauwe lliefde en wanhopige wijsheid. Vette blues dus! 

New York Times zegt: 'Jeffrey Foucault is een jonge man met een oude ziel ... hedendaags en tijdloos'. '

Huffington Post merkt op: 'Deze man heeft een geheimzinnige charme die net zo boeiend is als het zingen van Bruce Springsteen, het live-geluid van The Band of het nachtelijk gehuil van Neil Young' . 'Hij is voor ons een favoriet, en we hopen dat hij voor jullie hetzelfde is'.

   

 

 

 

 

 

Signups closed for this Evenement