HUGH CORNWELL (UK) ex STRANGLERS met Caroline Cambell, bas en Chris Bell, drums

Datum en Tijdstip: 
24 september 2015 - 20:30
Lokatie: 
ROTR @ VANSLAG Borger Dr.
Organisator: 
Roots on the Road

Hugh is back, now with his band, don’t miss this!!

Hugh Cornwell, donderdag 24 september opnieuw naar ROTR at VanSlag. De officiële frontman van de fameuze cult band ‘The Stranglers’ mag zich rekenen tot de beste songwriters en live performers van de United Kingdom. Met Cornwell mee komen Chris Bell op drums en vocals en Caroline Cambell op bas en backing vocals.

Hugh Cornwell kreeg met de Stranglers in de jaren ‘80 het predikaat Punkrock, een stijl die ze al in de jaren ’70 ontwikkelden. Sinds jaar en dag is Hugh Cornwell deze stijl van de gloriejaren van The Stranglers trouw gebleven. Zijn songs klinken fris en het lijkt vreemd dat sommige al 35 jaar oud zijn. De meest legendarische hits van The Stranglers komen uit zijn pen, zoals 'No More Heroes', 'Nice 'n Sleazy', 'Duchess' en 'Peaches'. Maar ook songs als de wals 'Golden Brown' en 'Always the Sun', die totaal anders klinken dan de Punk-Rock stijl van de late jaren '70 komen uit de koker van Cornwell en het werden grote hits in diverse landen van Europa. Het bewijs is te horen op zijn recente albums 'Totem & Tabo' (2012), geproduceerd door Steve Albini. Zijn laatste plaat 'Live at the Vera' (2012) werd opgenomen in VERA (Groningen) op 1 november 2012. Dit jaar verschijnt Hugh Cornwell’s nieuwe plaat 'The best of', een verzameling van het werk wat hij tot nu toe maakte.

Naast de muziek is Cornwell ook een succesvol auteur en een video-kunstenaar en bewijst daarmee eens te meer zijn artistieke talenten.

We zijn er trots Hugh Cornwell na zijn solo optreden in 2013 opnieuw te mogen presenteren en nu als band!

 

 

Signups closed for this Evenement