HOLLIS BROWN (USA) Support: Amanda Pearcy (USA)

Datum en Tijdstip: 
19 oktober 2016 - 20:30
Lokatie: 
Roots on the Road in VanSlag
Organisator: 
Roots on the Road

Hollis Brown komt terug! Woensdag 19 oktober opnieuw op het Roots on the Road @ VanSlag podium. Na het geweldige optreden, november vorige jaar, moest er een vervolg komen. 

Shows van de Amerikaanse roots-rock band Hollis Brown staan bekend om hun adrenaline rush; Loepzuiver gezongen en met veel energie en vol overgave spat het plezier er af. De New Yorkers maken een mix van southern rock, Americana en blues en klinken enigszins als Black Crowes en Wilco. Helden als Neil Young, Crazy Horse, Israel Nash en natuurlijk Bob Dylan drukken een duidelijk stempel op het geluid van de band van de frontmannen Mike Montali en Jon Bonilla. Niet zo gek natuurlijk als je bandnaam een afgeleide is van het Dylan nummer Ballad Of Hollis Brown. Hollis Brown hun laatste album 3 Shots (2015) weet met heerlijke riffs (o.a. op het bluesrock nummer Wait For Me Virginia), solo’s (check even het meer rockende John Wayne) en vrolijke country (Highway 1) hoge ogen te gooien. De band was op tour met The Zombies, Black Crows, Counting Crows en Citizen Cope en keert nu voor de tweede keer terug naar Europa voor een eigen headline tour. En ze komen naar Roots on the Road in VanSlag;Toffe peer, die Hollis Brown!

 .

Support AMANDA PEARCY (USA) Ft. Mark Gill - is doorleefde Americana.

De Texaanse Amanda Pearcy staat met haar prachtige stem, per definitie garant voor mooie muziek. Ze draait haar hand niet om voor zowel folk, blues, country, gospel of Tex-Mex. Ze brengt mooie en indringende verhalen en vertolkt die zoals zij dat alleen kan, doorleefd, broeierig en emotievol. 

Signups closed for this Evenement