GREGORY PAGE & HIS ACCOMPANISTS (USA)

Datum en Tijdstip: 
16 oktober 2015 - 21:00
Lokatie: 
ROTR @ VanSlag Borger Dr.
Organisator: 
Roots on the Road

The crooning troubadour and his band

Mensen als Gregory Page worden maar weinig gemaakt. Het lijkt welhaast of deze man in de jaren ’30 in een tijdmachine is gestapt om ons nu van goede muziek te voorzien. Altijd strak in pak brengt de charmante man de sfeer van ouderwetse jazz clubs en zwart wit films naar het podium.

Een nostalgische crooner die je op reis terug in de tijd meeneemt naar de sfeer van een jaren dertig film … licht wiegend, swingend of lui achter overhangend.

NIEUWS, 22 september 2015: Exclusief: bekijk de nieuwe videoclip van Gregory Page.  Singer-songwriter Gregory Page brengt op 2 oktober zijn nieuwe album Let’s Fall In Love Again uit. Bekijk hieronder alvast de videoclip bij het jazzy nummer That’s You.

Let’s Fall In Love Again wordt omschreven als een ‘classic collection of romantic love songs’. De succesvolle singer-songwriter Jason Mraz werkte mee aan de nieuwe plaat, die bedoeld is als eerbetoon aan de muziek die geschreven werd op Tin Pan Alley aan het einde van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw. De videoclip van de zwoele jazzballad That’s You ademt dan ook de sfeer uit die tijd.

Het nieuwe album van de veelzijdige Page komt een jaar na de voorganger One Way Journey Home, waarop de Amerikaan invloeden uit Ierse folk verwerkte. Die plaat werd door Lust For Life beloond met vier sterren en de volgende lovende woorden: “De knap geconstrueerde liedjes staan bol van heimwee en verlangen en dat komt vooral omdat ze drijven op de klanken van de uillean pipes, de Ierse variant van de doedelzak. In lange tijd niet zulke goede Ierse folk gehoord.”

--------------------

NIEUWS - Gregory Page - Nieuw album Let's Fall In Love Again verschijnt 2 oktober - Hilversum 13/08/2015

Het nieuwe album Let's Fall In Love Again van Gregory Page bevat tien romantische liefdesliedjes waarmee de singer-songwriter, die vaak wordt omschreven als schaamteloze dromer, terugkeert naar een lang vervlogen muzikaal tijdperk. De nummers ademen de sfeer van onschuld, romantiek en de joie de vivre van het begin van de vorige eeuw uit en zijn even nostalgisch als eigentijds. Let’s Fall In Love Again is een eerbetoon aan de geweldige muziek die werd geschreven op Tin Pan Alley en biedt een rustmoment in een wereld waarin de hectiek het dagelijks leven steeds meer lijkt te regeren.

Samen met zijn muzikale mentor Mr. Lou Curtiss, eigenaar van een vijftig jaar oude platenwinkel in San Diego, heeft Gregory door de jaren heen veel verschillende muziekstijlen verkend. Daardoor is zijn smaak steeds uiteenlopender geworden en kiest hij binnen zijn eigen composities ook niet voor één specifiek genre. Eigenlijk van alles wat Curtiss in zijn winkel verkocht hoor je wel iets terug in de muziek van Gregory Page. Of dat nu Al Bowley, Woody Guthrie of Sophie Tucker is.

Bekijk hier de album teaser:  

De concerten van Gregory Page zijn een kruising tussen een vaudeville cabaret act en een folk revival show. Compleet met liedjes, verhalen en humoristische poëzie. In oktober gaan Gregory Page & His Accompanists op tournee door Nederland 

 

Signups closed for this Evenement