GIRLS GUNS and GLORY, aanstekelijke mix van country-rock en rootsmuziek, hoogtepunt SXSW Austin, vanavond in 't Keerpunt...

Wij raden iedereen aan te komen. Als je niet reserveert ga je iets bijzonders missen! Een Amerikaanse band die het verdient om Spijkerboor, nee heel Nederland te veroveren met hun aanstekelijke mix van country, rock en rootsmuziek. 

.

Reacties

Girls, Guns & Glory @ 't Keerpunt

 

Het is even na negen uur als ik naar ’t Keerpunt rijd. Sneeuwvlokken slaan tegen de voorruit. De weg is wit en glad. Volgens de radio staan er nog steeds files van meer dan twintig kilometer op de Nederlandse snelwegen.

In ’t Keerpunt spelen Girls, Guns & Glory. Vier twintigers uit Boston. Zanger Ward heeft een onvervalste country stem. Huilend soms. Het geeft de countryrockers een herkenbaar geluid. Veel publiek is er nog niet als het begint, dat komt later, maar het deert Girls, Guns & Glory geenszins. Ze maken er een feestje van. De vrieskou buiten, de sneeuw: ze zijn vergeten vanaf de eerste klanken.  Vrolijkheid spat van de mannen af.

Hun muziek heeft duidelijke wortels in de country. Geen wonder dus dat de naam van Hank Williams in de songs voorbij komt. Maar zelf klinkt Ward meer als Chris Isaak en de muziek heeft af en toe bijna een Caribische inslag. Bijvoorbeeld in het swingende Temptation. Heel af en toe klinkt zelfs iets van de oude Carlos Santana door. De samenzang is scherp, het gitaarspel van Chris al niet minder en drummer Mike en bassist Paul vervolmaken het geheel. Enthousiasme is het sleutelwoord in het optreden, dat ruimschoots tot de beste van 2010 behoort in 't Keerpunt.

Eenmaal bij ons thuis downloaden de jongens net gemixte nummers van hun nieuwe album. Ze horen ze nu voor het eerst. Het is half drie. Het vriest. Maar de kachel laait en de songs van Girls Guns & Glory doen de rest.