THE COSMIC CARNIVAL

Datum en Tijdstip: 
7 maart 2014 - 21:00
Lokatie: 
VANSLAG Borger
Organisator: 
Roots on the Road

The Cosmic Carnival, vrijdag 7 maart met 10! muzikanten op het VANSLAG podium. We weten dat ze graag in wisselende samenstellingen spelen en meestal is de basis vijf. We hoorden al dat het zeven werd. En inmiddels weten we dat het er tenminste 10! zijn. Stuk voor stuk zeer talentvolle muzikanten die van wanten weten. Wordt weer een muziekfeestje!!    

The Cosmic Carnival komt opnieuw naar Roots on the Road, nu in Vanslag Borger. The Cosmic Carnival is een zeskoppige jonge en talentvolle band uit Rotterdam. Vijf heren en een dame maken muziek volgens een strak schema met een donker en eigentijds geluid dat grooved, swingt en rockt. Invloeden uit alle windstreken, vooral uit de jaren zestig worden zorgvuldig en met gevoel samengesmolten tot een nieuw geheel. Dampende gitaar- en orgelsolo’s worden daarbij afgewisseld met prachtige samenzang. De kenmerkende dromerige sfeer in de muziek van The Cosmic Carnival is ook op hun nieuwe, net uitgebrachte album ‘Mon Cher Amour’ weer duidelijk aanwezig.

---------------------------------

Biografie

In het najaar van 2007 wordt The Cosmic Carnival opgericht, met als doel ouderwets mooie liedjes terug te brengen naar de popmuziek. De bandleden brengen die periode veel tijd met elkaar door en luisteren samen voornamelijk naar de hits uit de late jaren zestig, een periode die voor de band de bakermat is van goed geschreven popliedjes. Er is een oceaan aan verscheidenheid te bekennen in de hitlijsten, solo's ontbreken zelden, de songs komen veelal uit het hart en het klinkt allemaal nog hartstikke echt ook. Analoog is de standaard in de sixties, en dat hoor je. En natuurlijk het allermooiste, er wordt gezongen in harmonie.

De schatkist met muziek uit de jaren zestig geeft genoeg inspiratie voor het schrijven van songs. De band gaat enthousiast aan de slag en neemt al snel een demo op. Hoewel die er zeker mag zijn, wordt alles met beperkte (digitale) middelen op een zoldertje opgenomen, wat de levendigheid van de muziek niet echt ten goede komt. Maar er is een begin gemaakt en een les geleerd. Vol goede moed gaat The Cosmic Carnival vervolgens een periode in van veel optreden, wat langzaam maar zeker zorgt voor een indrukwekkende live sound. De samenzang van de drie zangers en zangeres blijkt goed te werken en de band grooved er flink op los, waarbij er veel ruimte is voor gitaar- en orgelsolo's.

Dankzij de positieve reacties van het publiek schrijft de band zich begin 2009 in voor de Grote Prijs van Nederland, die dankzij drie spontane gigs uiteindelijk in een volle Melkweg wordt gewonnen. De band investeert de overwinning direct in een bandbus en een eerste EP, die lovende recensies ontvangt. "De vrolijke, harmonieuze en originele sound van de band zorgt voor zomerse kriebels en dromerige vergezichten, resulterend in mooie, soms flink groovy liedjes die oude met nieuwe invloeden combineren", zo schrijft Robin van Deutekom voor musicfrom.nl.

Mede door de gewonnen aandacht kiest de band ervoor om haar gezicht te laten zien waar het maar kan, en geheel op eigen kracht worden er meer dan zeventig shows geboekt in 2010. The Cosmic Carnival doet onder andere een tour langs huiskamers door het hele land, speelt in clubs als Paradiso en De Melkweg en is met 21 optredens de meest geboekte Popronde band aller tijden. Ook een optreden in Casablanca wordt door de lokale bevolking zeer goed ontvangen. Begin 2011 staat er nog een theatertour op het programma, en dan besluit de band dat het toch echt tijd is om een eerste album op te nemen.

Samen met manager Marcel Fakkers (ex The Madd) besluit men de plaat zelf op te nemen, om zo volledige controle in het creatieve proces te kunnen houden. In vijf dagen wordt in de voormalige Dureco Studio (tegenwoordig E-Sound geheten) met de beste microfoons en analoge apparatuur de basis van het album live opgenomen. Dit keer slaagt The Cosmic Carnival er in de sound op een goede manier vast te leggen, de spontane live-feel is er, het heeft die warmte uit de sixties en de vele gastmuzikanten dragen bij aan het rijke geluid. Alle ingrediënten voor een topplaat! Het album is sinds 27 augustus verkrijgbaar in de betere platenzaak.

  

Signups closed for this Evenement