CARA LUFT & AMY SPEACE - Woman In Music - feat. Bart Jan Baartmans, snaren

Datum en Tijdstip: 
31 oktober 2014 - 21:00
Lokatie: 
ROTR at VANSLAG Borger
Organisator: 
Roots on the Road

America meets Canada meets The Netherlands! 

Amy Speace is Amerikaans, zij maakte indruk met haar prachtige album ‘How To Sleep In A Stormy Boat’ en de korte solo tour die ze deed in Nederland. Ook verzorgde ze het voorprogramma van John Fullbright. Nu vormt ze in de Americana Treasurer Tour een bijzonder duo met Cara Luft, die de show stal in het collectief ABC of Canadian Music. Haar album ‘Darlingford’ werd met name in thuisland Canada en in Engeland geloofd om de mooie liedjes en haar inventieve gitaarspel. Met Amy Speace en Cara Luft is het genieten van tweemaal topfolk met een heel verschillend karakter. Begeleid door multi-instrumentalist Bart Jan Baartmans brengen ze eigen liedjes ten gehore, maar ook Americana klassiekers.

Amy Speace is begonnen als actrice bij The National Shakespeare Company. Na een verbroken relatie besloot ze een gitaar te kopen om haar liefdesverdriet te verwerken. Dat bleek de start van een prachtige muzikale carrière. Speace maakt intelligente en hartverwarmende rootsy folk en schrijft haar liedjes over de dingen die er toe doen. Vorig jaar kwam haar bejubelde vijfde album ‘How To Sleep In A Stormy Boat’ uit. Lees: Recensie in Heaven De release van haar nieuwe album 'That Kind of Girl' staat gepland voor maart 2015. 

Cara Luft is een Juno bekroonde singer-songwriter die doordrenkt is van folk en traditionele roots muziek, die niet bang is om van stijl te veranderen, om grenzen te verleggen en genres en stijlen om te buigen. In 2013 bracht de in Calgary geboren, Winnipeg Based performer haar niewe, langverwachte (derde) album 'Darlingford' uit. Luister:  Een plaat met prachtige nieuwe liedjes, voornamelijk opgenomen in de kleine landelijke zuidwestelijke Manitoba gemeenschap van Darlingford. Cara Luft heeft een solide reputatie opgebouwd als een van Canada’s beste live artiesten en akoestische gitaarspelers wiens boeiende, down-home-stijl is verpakt in een heerlijk gevoel voor humor. Er is niets pretentieus aan haar. Dat gevoel van eerlijkheid, integriteit, persoonlijkheid en spontaniteit voel je overal, zowel in haar muziek en als in haar live shows.  

Bart Jan Baartmans beweegt zich excellent in gelegenheidscombinaties. Hij is naast multiinstrumentalist ook een snarenvituoos. En is een zeer gewaardeerd mentor en producer van verschillende artiesten. 

    

Signups closed for this Evenement